СБУ викрили злочинців, які підробляли документи для виїзду закордон

23.04.2018 / Новини

Працівники СБУ та ДМС затримали терористичну групу, яка підробляла паспорти громадян України для виїзду закордон, а також дипломи про освіту та різного роду довідки.

Про це повідомляється на сайті Державної міграційної служби.

Заступник Голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що його відомство отримало від іноземних партнерів інформацію про затримання в країнах Європи п’яти осіб, причетних до діяльності міжнародних терористичних угруповань, в яких виявили паспорти громадян України для виїзду закордон з елементами підробки.

Під час обшуку у будівлі міграційного підрозділу співробітники СБУ вилучили 151 бланк паспортів, які всупереч вимог не були знищені, 45 актів на знищення анульованих паспортів та 8 заяв-анкет, що використовувалися для підробки паспортів.

“У подальшому правоохоронці встановили місцезнаходження лабораторії, в якій вони перероблялися”, ‒ зазначив Віктор Кононенко.

За місцем проживання одного з учасників злочинного угруповання правоохоронці виявили велику кількість обладнання та знарядь для підробки посвідок на постійне/тимчасове проживання, дипломів про вищу освіту, довідок, дата-штампів.

Зловмисник також зберігав п’ять кліше міграційної служби України, вісім кліше міграційних органів РФ, тринадцять бланків дипломів іноземних вищих навчальних закладів, 88 печаток вітчизняних вишів та дев’ять дата-штампів Державної прикордонної служби України.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*