Римачівська сільська рада просить кошти на ремонт дороги

08.05.2016 / Новини

Мешканці села Римачі, на території якого розташована адміністрація Волинської митниці, просять відшукати кошти на ремонт дороги Римачі-Бережці.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій, 5-го травня, – повідомляють Волинські Новини.

Так, на адресу депутатів Волинської обласної ради надійшло звернення від Римачівської сільради. До неї входять села Римачі (населення 987 чоловік) й Бережці (707 чоловік).

На території сільської ради діють вантажно-пасажирська прикордонна залізнична станція Ягодин, пункт перестановки вагонів Волинської митниці ДФС, три автозаправні станції. Але дорога між Римачами та Бережцями у вкрай поганому стані. Волиняни уникають пересуватися цим шляхом навіть у теплу пору року.

«Ситуація ускладнюється тим, що на території села Бережці немає дитячого садочка. Садочок, хоч і входить до складу Бережецького НВК, розташований на території села Римачі. Щодня батьки мають клопіт з доставкою дітей цією складною ділянкою дороги. І хоча відстань між селами близько 1,5 кілометра, та щоб їх подолати витрачається близько 20 хвилин. Для порівняння, до районного центру Любомль, який знаходиться на відстані 18 кілометрів від Римачів, шлях займає 15-20 хвилин», – йдеться у зверненні.

На ремонт дороги Римачі-Бережці-Приріччя передбачалося виділити кошти бюджету сільської ради у сумі 500 тисяч гривень та стільки ж – з обласного бюджету на умовах спів фінансування. Але якщо за цінами 2015 року за ці кошти можна було відремонтувати 1 кілометр дороги, то у 2016 році їх вистачить лише на 0,5 кілометра.

«Очевидно, що самотужки ми не в змозі віднайти такі кошти, до того ж час підганяє, оскільки в разі територіальної реформи, кошти нашого бюджету будуть розподілені на потреби інших сіл і навряд чи в найближчі роки вийде акумулювати таку суму. Питання ж прокладання дороги з твердим покриттям між селами піднімається місцевими жителями вже на протязі 20 років», – йдеться у зверненні сільської ради.

Тому селяни просять виділити кошти на ремонт дороги з вільних залишків обласного бюджету. Крім того, пропонують депутати сільради села Римачі на ремонт цієї дороги виділити кошти з перевиконання планів митниці, як це відбувається з трасою Львів-Луцьк. Мовляв, це було б справедливо, адже Волинська митниця розташовується на території сільської ради.

Члени комісії без дискусій підтримали згадане звернення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*