Риба на Світязі: чи безпечний смаколик для туристів (ВІДЕО)

07.07.2018 / Новини

Вугрі, товстолоби, соми та карасі. Прилавки ринку в селі Світязь прогинаються під вагою різноманітної риби.

Його ж називають одним з найколоритніших в Україні. Чи не кожен турист, який відпочиває на волинському курорті, приходить сюди за смаколиками. У сезон торговці працюють з ранку і до пізньої ночі, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

Купують товар у рибалок, а потім готують його вдома та приносять на сюди на продаж. Чи не найпопулярніший смаколик – копчений вугор. Його тут продають від 300 гривень за штуку. Однак продавці зізнаються, гарантій, що вугор саме зі Світязю дати не може ніхто.

Рибу на Світязі продають просто неба, розклавши на клейонці. Холодильників чи вітрин немає. Мух відганяють пильні продавці. Вони ж запевняють – щодня приносять таку кількість риби, яку можна швидко продати. Мовляв під палючим сонцем вона висихає. Покупців такі умови не лякають.

Хоча фахівці радять бути обережнішими. Кажуть, неякісна риба може не лише вкласти вас на лікарняне ліжко, а й призвести до смерті.

За даними Міністерства охорони здоров’я, з початку 2018 року 53 людини захворіли на ботулізм, четверо померли. Найчастіше причиною хвороби є термічно необроблена риба та неякісна консервація.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*