Рятувальники ліквідовували псевдопожежу в гуртожитку Любомльського профліцею (ВІДЕО)

20.04.2017 / Відео, Новини

У четвер, 20-го квітня, в гуртожитку Любомльського професійного ліцею рятувальники провели гарнізонні пожежно-тактичні навчання.

Відпрацювали, зокрема, способи здійснення евакуації людей з палаючого будинку та прийоми прокладання рукавних ліній. Для цього уявно змоделювали ситуацію пожежі в світлиці приміщення та сильне задимлення у коридорах.

Від чергового персоналу у пункт зв’язку частини ДПРЧ-10 м Любомля надійшло повідомлення про пожежу в багатоповерхівці на вулиці 1-го Травня, 32. Відповідно до тактичного задуму, на момент виникнення загоряння в будівлі знаходились люди.

За планом на місце події прибув пожежний автомобіль. За ними приїхала й група швидкого реагування Любомльського відділу поліції.

Рятувальники у засобах індивідуального захисту органів дихання проклали робочу лінію: провели розвідку та подали ствол на гасіння від вестибюлю до приміщень другого поверху. Звідти сходами винесли на вулицю потерпілого.

Після чого вжили заходи для локалізації і подальшої ліквідації умовної пожежі. Особовий склад чергового караулу намагався діяти чітко й злагоджено.

“Щорічно разом із адміністрацією професійного ліцею проводимо навчання такого типу. Головна мета – перевірити оперативну підготовку чергових караулів 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини, уміння діяти під час гасіння пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей. У ході навчання працівникам гуртожитку також було наголошено на прийнятті мір щодо евакуації людей та відключенні електроенергії. Розповіли, як користуватися засобами пожежогасіння”, – повідомив начальник ДПРЧ-10 Михайло Кондзера.

По завершенню навчань додатково провели роз’яснювальну роботу з персоналом гуртожитку. Заступник начальника ДПРЧ-10 Тарас Шило детально розповів присутнім, як діяти до прибуття рятувального підрозділу та які недоліки в діях працівників закладу в екстренних випадках можуть стати на заваді для належної локалізації й ліквідації лиха вогнеборцями.

IMG_9949IMG_0013IMG_9960IMG_9977IMG_9964IMG_9966IMG_9971IMG_9973IMG_9979IMG_9987IMG_0004IMG_9996IMG_9994

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*