Розширили перелік професій, які дають право на пільгову пенсію

02.01.2018 / Новини

З 1 січня в Україні суттєво розширили перелік професій, які дозволяють отримувати пенсію за віком на пільгових умовах.

На пільгову пенсію можуть розраховувати працівники, що зайняті повний робочий день, – пише Gazeta.ua.

Так, до переліку ввійшли ті, хто займається ремонтом устаткування в умовах виробництва та капітальним ремонтом свердловин. Крім них, на пільгову пенсію можуть сподіватися й ті, хто працює на роботах у зоні відчуження. Сумарна щільність забруднення такої території радіонуклідами становить 100 кБк/м2 і більше.

Отримувати пенсію за віком на пільгових умовах зможуть робочі, що займаються паянням виробів припоями, що містять свинець або шкідливі речовини першого/другого класу небезпеки. Також задіяні на видобуванні та збагаченні уранової руди 50 % робочого часу. Які працюють на базах зберігання і постачання хімічної продукції. Також безпосередньо зайняті навантаженням, розвантаженням і складуванням пестицидів.

3 жовтня Верховна Рада ухвалила законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”. Найбільше пенсійні виплати зросли у тих, хто мав тривалий страховий стаж і легальну високу зарплату. Після перерахунку пенсія в середньому збільшилися на 559,78 грн. До ухвалення закону середній розмір пенсії в Україні становив 1886,78 грн. Тепер – 2446,56 грн.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*