Розповіли, які найпопулярніші напрямки для відпочинку в українців цього літа

03.06.2018 / Новини

Найбільш популярними напрямками для поїздок на літо для українців залишаються Турція та Єгипет, хоча потік туристів збільшився і в європейські країни.

Про це у коментарі УНН повідомив президент Української асоціації туристичних агентств Антон Рудич.

“Найбільш популярні, стандартно, – Туреччина, Єгипет, Туніс, Іспанія, Італія, Греція та Чорногорія. Більше всього у Турцію їдуть. В європейські країни українці їздили завжди, проте з початком дії безвізу, звісно, бажаючих побільшало, це стало простіше”, – заявив Рудич.

За словами Рудича, Туреччина та Єгипет все ще залишаються популярнішими за, наприклад, Іспанію та Італію. На це є декілька причин. По-перше, Туреччина та Єгипет – це країни з концепцією “мені не треба нічого думати, коли все вже продумано за людину”.

По-друге, Європа все ж таки трішки дорожча.

“По-перше, концепція. Туреччина і Єгипет – це концепція “мені нічого не треба думати”. All inclusive передбачає повне забезпечення, в Іспанії та Італії цього практично немає. Там треба харчуватися додатково. Ну і концепція “коли ти останній раз думав у приміщенні турагентства” – це якраз Туреччина і Єгипет. Ну і вартість – все таки це дешевше. Крім того, Туреччину і Єгипет можна розглядати як такий “виїзд на дачу”, зовсім простий і комфортний відпочинок. Іспанія, Італія – це все-таки трохи більше інтелектуальний відпочинок”, – вважає Рудич.

Слід зазначити, що у країни Латинської Америки українці все ще масово не їздять, незважаючи на те, що з деякими з них є домовленість про безвіз. За словами Рудича, у цьому випадку питання віз було не найбільшою проблемою. Набагато більше на українців впливає вартість квитків та тривалість перельоту.

Що стосується внутрішнього туризму, то тут теж найбільш популярними напрямками на літо очікувано є морські курорти.

Керівник Центру туристичної інформації Володимир Царук повідомив, що найбільше людей їдуть відпочивати до Одеси та одеського регіону, проте інші курорти також не пустуватимуть.

“Найпопулярніші курорти – Одеса і одеський регіон. Також багато туристів цього року очікуються на Херсонщині. Це такі курорти, як Арабатська стрілка, Скадовськ і Залізний порт. Там буде найбільша кількість туристів. Третій напрямок – це Бердянськ, там зараз досить багато туристів, тому що хороше море, швидко прогрівається, бюджетний відпочинок. Ще один курорт, куди зазвичай теж дуже багато туристів українців їдуть – це Коблево у Миколаївській області. І ще слід відмітити Кирилівку”, – повідомив Царук.

Царук також розповів про ціни на відпочинок влітку. Так, за його словами, найменша ціна буде коливатись в районі 500-600 гривень за добу, і це за звичайний стандартний номер готелю, можливо, навіть без санвузла. Номер зі зручностями і трошки кращий – 750-1100 грн за ніч.

В Одесі ціни очікуються на порядок вищі, адже попит немаленький – приблизно половина номерів вже заброньована.

“Більшість готелів в Одесі на липень-серпень вже мають попереднє бронювання на 50-60%, і ця цифра постійно зростає. Вартість тижневого відпочинку в номері готелю “3 зірки” буде коштувати в районі від 10 до 14-16 тисяч гривень. Це на двох за тиждень”, – зазначив Царук.

Крім того, за його словами, набирає популярності і гірський відпочинок. Багато хто хоче подихати свіжим повітрям, скуштувати гірських ягід, домашнього хліба та сиру. Є домашні господарства, де це все виготовляють.

По регіонах – найбільше всього їдуть у Закарпаття, тому що там багато історичних пам’яток, смачна кухня та багато різних фестивалів.

Проте мають “свого туриста” і такі відомі курорти як Буковель, Славське та Драгобрат, оскільки вони всі на літній період трішки знижують ціни.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*