Розповіли, скільки ОТГ створено на Волині

16.03.2019 / Новини

В області створено 51 об’єднану територіальну громаду з 73 запланованих. Громади Волині знаходяться в активному пошуку шляхів реалізації свого економічного потенціалу та залучення інвестицій.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко нагадав, що 1 лютого поточного року дванадцять ОТГ області створили “Волинську економічну лігу”.

Мета новоствореного об’єднання – розробка спільної стратегії економічного розвитку. Три засадничі завдання, які вирішує Ліга:

представлення інтересів місцевого самоврядування на різних рівнях;
сприяння сталому економічному розвитку громад. Створення «банку знань» громад;
муніципальна співпраця.

Про реальні успіхи реформи децентралізації в області свідчать низка факторів.

“Маємо позитивну динаміку утворення об’єднаних територіальних громад, яких у минулому році було утворено одинадцять, і результатів їх господарської діяльності”, – розповів Олександр Савченко.

Так, у 2018 році 40 ОТГ було заплановано надходжень в сумі 731 млн грн, фактично виконано – 815 млн грн (111,4 %).

Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області вважає, що вагома складова такого успіху – розуміння важливості та підтримка процесу децентралізації Президентом та Урядом.

Так, протягом останніх трьох років за кошти інфраструктурної субвенції ОТГ області реалізовано 357 проектів, більшість із них – це капітальний ремонт чи реконструкція місцевої інфраструктури. На реалізацію цих проектів було виділено понад 183 мільйонів гривень.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*