У Шацьку батьки-активісти захищали честь директора спортшколи на сесії районної ради

22.04.2016 / Новини

Під час сесії Шацької районної ради 22-го квітня до зали засідань ввірвалось з десяток стривожених батьків, чиї діти відвідують заняття у Шацькій дитячо-юнацькій споривній школі.

Їх візит застав усіх присутніх зненацька. Оскільки батьки-активісти увійшли до залу якраз під час сесії, то голова районної ради Сергій Карпук запропонував дочекатись закінчення сесії та висловити свої думки у питаннях про різне. На це батьки категорично відмовились, аргументуючи тим, що всі позалишали свої робочі місця та особисті справи. Таким чином, голова, погодивши рішення з депутатами, дозволив висловити свої думки, перериваючи роботу районної сесії.

_DSC0045Річ у тім, що директора Шацької ДЮСШ Руслана Кузька звинувачують у крадіжці двигуна до човна. Щодо цього не так давно у студії КОРДОНу свою позицію про причини усіх скандалів у спортшколі озвучував сам директор та тренер Руслан Кузько.

Як виявилось, батьки прийшли підтримати та захистити директора Шацької спортшколи, оскільки той заявив для них, що буде писати заяву на звільнення за власним бажанням. Проте здивувала надто нахабна поведінка декотрих представників громадського активу. Перед головою та депутатами ніхто не захотів представитись, мовляв, “неважливо як мене звуть і хто я такий, дрес-код для мене не писаний, шапки знімати я не буду”. Пізніше виявилось, що до трибуни пішов говорити Сергій Демедюк, батько одного з вихованців Руслана Кузька.

_DSC0022“Декілька днів тому на закритій комісії депутати розглядали питання стосовно директора спортшколи. Ми написали лист-звернення у знак підтримки Руслана Кузька. Але результату ніякого – ви ігноруєте нашу думку. Ви “травите” директора прямим або непрямим способом через засоби масової інформації або ж отут, закрившись у кабінетах. Сьогодні прийшла частина батьків, проте якщо нічого не зміниться, зберуться усі батьки й поїдуть в обласну раду та інші обласні інстанції”, – емоційно прокоментував Демедюк.

Голова райради Сергій Карпук зазначив, що на комісію запрошували директора та працівників спортшколи. Члени комісії не приймали рішення про звільнення директора Кузька, а розглядали колективне звернення тренерів школи та особисте звернення директора ДЮСШ.

“Для вирішення цього питання створили комісію при відділі освіти Шацької РДА. До цієї комісії увійшли два депутати районної ради, які вирішили провести комплексну перевірку роботи директора спортивної школи. Проте ніякого рішення про звільнення чи догани не було”, – зазначив Сергій Карпук.

Проте ще один із батьків Роман Самолюк висловив думку, що такими діями усі владні структури району підштовхують Кузька написати заяву на звільнення, що він і хоче зробити. А думку батьків просто ігнорують усі без виключення.

_DSC0047Свою думку висловив і в.о. начальника відділу освіти Анатолій Пех. Він запевнив, що наразі є всі необіхідні причини виголосити Руслану Кузьку догану, але аж ніяк не звільняти. Пех запевнив, що буде і надалі глибше вивчати цю проблему. Проте цю думку активісти проігнорували, вважаючи, що узагалі нема чого злословити на директора спортшколи.

_DSC0034Батьки намагались переконати, що завдяки Руслану Кузьку їх діти хочуть відвідувати спортивні заняття. З дзюдо Шацький район є одним із найперших в області. Крім того, активісти стверджують, що спорт у Шацьку ожив саме завдяки Кузьку. Адже він багато чого зробив для кращого рівня спортивної підготовки дітей у всьому Шацькому районі.

Депутат Володимир Найда висловив думку, що є зацікавлені владні особи у звільненні Кузька. Проте зазначив, що не варто було робити з цього питання, яке має рішення, великої проблеми на весь район. Так, на його думку, Кузько – “гарячий, емоційний, зате він працює на благо розвитку споршколи.

_DSC0048Щодо цього депутат Олександр Наумич зазначив, що у ця проблема має прогалини як з боку влади – відділу освіти, так і самого Руслана Кузька. Також Наумич впевнений, що директор буде працювати й надалі у спортшколі, бо “якщо наш край втратить зараз такого спеціаліста як Руслан Кузько, то спортивна школа Шацька водночас втратить усі шанси на існування”. Цю думку він підтвердив тим, що директор неодноразово організовував відкриті заходи, тренування, збори, змагання. Тому порекомендував спокійно розібратись у цьому питанні та прийняти вигідні для усіх рішення.

_DSC0052

Після слів Наумича активісти покинули залу засідання районної ради, проте пообіцяли контролювати цю ситуацію.

9 Коментарів У Шацьку батьки-активісти захищали честь директора спортшколи на сесії районної ради

  1. Дожилися, лише увірвавшись у “високі кабінети” можна розраховувати на те, що думку громади буде почуто. Попередні письмові звернення незадоволених громадян просто викинуті на сміття і як результат “прославляємо” рідний шацький край на всю Волинь. Браво “провладний шацький клан” знову показав свою безхребетність і невідповідність більшості з них своїм займаним посадам

  2. Демедюк звичайно красавчик, у свому виступі дав відсіч всім, сиділи як сірі, чи руді мишки, тільки хихикали з місця, слова мовити боялись щоб не попасти на гостре слово Демедюка. Приємно звичайно, що деякі депутати підтримали громаду, і дали цінну пораду якою батьки і скористаються. Шановні посадовці громада Шацька довірили керувати районом от і керуйте, а у різні циркові вистави які захотіли організувати тренери нічого тикати носа.

  3. Те що його піддержують це все по договореності з батьками,а те що гроші за мотор закарманив 1200 доларів-ЦЕ ПРАВДА.Попереднього директора ДЮСШ теж людей зі двадцять прийде підтримати.Дров на отоплення ДЮСШ не мае цілу зиму топили мокрими дровами,в сауні яка призначена для дітей і спортсменів відпочивають різні люди з випивкою та сигаретами і це ДИТЯЧА ЮНІШСЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА,ДИРЕКТОРУ БАЙДУЖЕ.Робіть висновки.

    • Договореності ніякої не було в звернені від батьків є мобільні телефону можете перезвонити. Мотор є, хоть ці гроші давалися на розвиток дзюдо.Дрова на спортшколі завжди є нормальні це просто роботяги як моторист і сторож просто не нормальні.Ніколи нічого не хочуть робити пока обличчям не натовчеш.А на рахунок попеднього директора можете хоть тисячу людей приводити,всеодно,просто при ньому тренера складалися на дрова.Люди які деколи паряться в вихідні дні вкладають гроші на ремонт спортшколи і самі його там роблять.Хоть це все мають я ше рас повторююсь робити роботяги які зявляються туди на дві години два рази в тиждень.А спиртні напої в бані, розпивають, після пропарювання дітей тренери по греблі зі своїми однодумцями.Їх там в пятницю ох як багато!!!От і вся правда!!!

  4. Звертаюсь до пана правди, МОТОР Є, подумай своєю головою, якщо вона є, за які гроші він куплений, і взагалі ІВАХІВ, є головою федерації дзюдо і саме ним було сказано про те, що вся спонсорська допомога надається для розвитку дзюдо. Директор поговоривши із тренерами домовились про купівлю мотора, але після побудови елінга.По моєму директор дотримав слово,
    І нічого обливати гряззю порядку людину. Вгомоніться панове!!!

  5. Це Кузько – порядна людина, професіонал з великої літери??? Ха-ха-ха!!! А ви запитайте, скільки в нього під час тренувань дітей травмувалося? Давно не то що гнати в шию треба, а на небо в клітинку поглядати пора!!

    • Ні Миколо в його на тренуванні все нормально з дітьми.Просто ти травмований на голову, і в шию треба гнати всіх тренерів по греблі та роботяг.А за небо в клітку дивися щоб ти там сам не опинився.

  6. Пане Миколо щоб ви собі знали СПОРТ ЦЕ ЗАВЖДИ ТРАВМИ. І якщо дитина йде в спорт, то і дитина і батьки повинні розуміти що без травм не обійтись. Навіть на змаганнях дуже багато травм то давайте всіх тренерів пересаджаємо і взагалі спорт закриємо. Нехай всі співають. Ой навіть і тут можна голосові зв’язки надірвати. Мабуть сидіти вдома і навіть не рухатись. Бачу вгамуватись не можете ніяк. Руслане чому мовчиш біжи до адвоката чи в прокуратуру в міліцію нехай перевірять по АДІ КОДУ ЗВІДКИ ПИШЕТЬСЯ А ПОТІМ ДО СУДУ ОТИХ РОЗУМНИХ запросиш поспілкуєтесь. наживо.

  7. Я розумію що кожен із тренерів по різному виду спорту тягне на себе одіяло.Я за спорт,за любий вид спорту,чи то дзюдо чи то гребля,дітям треба займатися спортом.ТОРНАДО дай будь ласка відповідь.Чому між тренерами дзюдо та греблі така антипатія?Звідки взялися наклепи про забрану спонсорську допомогу на мотор?І чи неможна працювати спокійно під одним дахом двом різним видам спорту?Всі тренери односельці,як потім один одному в очі дивитись.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*