Розбірки на сесії Нововолинської міськради: обговорили питання лікарні та медицини

8-го вересня у Нововолинську відбулася позачергова сесія міської ради, яку ініціювали 12 місцевих депутатів. Розглянули лише одне питання – «Про дотримання норм та запобігання поширення COVID-19 та про використання коштів на боротьбу з коронавірусом у Центральній міській лікарні».

Слухали його протягом трьох годин. Обговорення було запальним, гучним та дискусійним, – повідомляє БУГ.

Користуючись нагодою, окремі депутати поставили ряд питань головному лікарю Нововолинської лікарні Віктору Морозу. Сесію скликали після подій довкола заяви лікаря-хірурга Магомеда Магомаєва. Серед присутніх були не лише депутати, а й місцеві активісти, медпрацівники, представники команди народного депутата Ігоря Гузя, громадських організацій.

Насамперед заслухали головного лікаря медзакладу. Він запевнив, що в лікарні усі норми і вимоги на запобігання поширення COVID-19 дотримуються, а кошти на боротьбу з коронавірусом, які неодноразово виділялися із міського гаманця, витрачалися по своєму направленню. За його словами, нецільового витрачання коштів не було.

Коротко тезово про деякі моменти:

Віктор Мороз: «Якщо є зауваження, давайте пропозиції. Ми відкриті і готові виправлятися. Є зауваження – сідаємо, говоримо, думаємо».

Магомед Магомаєв: «Все прекрасно розказав головний лікар і написав у своєму виступі. Будь ласка, приходьте з пропозиціями, кажете. Я скільки разів приходив, ніхто не чує, а якщо не сподобається щось – стають ворогом. Тому працівники і мовчать».

Володимир Шаповал: «Ви постійно кажете, що не вистачає коштів на медицину, а самі займаєте посаду головного лікаря і паралельно є лікарем-статистом».

Віктор Мороз: «Так, я займаю посаду лікаря-статиста. І я маю на це право і мені дозволяється суміщення професій. Я працюю з документацією і оформлюю різноманітні договори. Отримую доплату до зарплати 25%, не більше».

Віктор Мороз: «Не хотів говорити привселюдно, але мушу сказати з чого все почалося. Ви отримали дисциплінарне стягнення за те, що у поза робочий час приводили хворих з вулиць вскривали гнійники».

Магомед Магомаєв: «Згадав «черяк». Так, була ситуація, людина попросила допомогти. Але це 5 хвилини роботи та всього 2 мл лідокаїну. Відомо, що догана – метод залякування працівників. Перші роки, як прийшов Мороз, 74 догани дав медпрацівникам, а до того було 4-5. Тоді навіть були викликані партійні збори в лікарні.

Віктор Сапожніков: «Ситуація в лікарні не гірша, а вона краща. Нововолинськ став госпітальним округом, а потім лікарня опорною лікарню. Окремого комунізму ми не побудуємо в Нововолинську і ідеалу не досягнемо. А те, що робляться ремонти, то заслуга лікарів і наша, що ми переконали державу.».

Володимир Шаповал: «Скільки працівників були змушені піти в неоплачувані відпустки?»

Віктор Мороз: «Працівникам тих відділень, які не працювали в зв’язку з карантином, пропонували переходити туди, де не вистачає персоналу. Частину людей влаштовували ці відпустки. Силою ніхто не примушував писати. Є люди, які по переходили».

Магомед Магомаєв: «Повірте у відпустки за власний рахунок вони пішли не за власним бажанням».

Володимир Рожелюк: «Ви, Магомед Джамбулатович, кажете все погано. Ви, як депутат, зібрали б комісію, яку очолюєте (з питань охорони здоров’я -ред), щоб заслухати керівництво. Не в такому залі, де зібрали… це «зборіще»…

Андрій Бокоч: «Представники громадських організацій, депутати обласної ради – це ви називаєте «зборіще».

Після слів помічника нардепа Ігора Гузя Андрія Бокоча із зали пролунали викрики присутніх в сторону Рожелюка “Ганьба”, на що він відповів, що це ганьба тим, хто їх привів (на сесію – ред).

Як ніколи довгим було обговорення. Присутні лікарі висловлювали свої думки на захист адміністрації лікарні, депутати ставили запитання, а потім голосували. Із 27-ми присутніх, 11 були “за” прийняти до відома доповідь Мороза, 4 – “проти”…. Рішення не прийнято.

Доповідь Мороза:

Обговорення питання:

Фото із засідання:

1 Коментар Розбірки на сесії Нововолинської міськради: обговорили питання лікарні та медицини

  1. Всім добрий день.Пана Бокача запрошуємо на сесію Любомльськоі ОТГ.У нас і лице можна набити чиновникам ОТГ за іх діі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*