Ростанським школярам розповіли про актуальні професії (ФОТО)

16.12.2018 / Новини

13-го грудня за участю фахівця з профорієнтації Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості для учнів 9-11 класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с. Ростань було проведено профорієнтаційний урок.

Під час уроку ознайомилено школярів зі світом професій, які найбільш актуальні на ринку праці, про послуги служби зайнятості та розглянуто формулу вибору “ХОЧУ-МОЖУ-ТРЕБА”.

Про це інформує Шацька районна філія ВОЦЗ на свої сторінці у Facebook.

На уроці учні дискутували про найпрестижніші професії, обговорили першочергові фактори, що впливають на вибір професії та помилки, які найчастіше допускає молодь під час свого професійного вибору. Вибір професії – складний і відповідальний крок у житті кожної людини, від якого багато в чому залежит

ь її майбутня доля. Поспішність і легковажність у даному випадку неприйнятні, вони можуть зруйнувати життєві устремління, дезорієнтувати кар’єрну траєкторію, тим самим зробивши людину нереалізованою. Правильно вибрати професію – значить знайти своє місце в житті.

Зосереджувалася увага на можливостях проходження тестування з використанням нової онлайн платформи “Моя професія: консультаційна мережа”.

Завершуючи зустріч, дітям наголосили, що для того щоб дійсно зрозуміти себе та своє покликання – віднайти своє професійне завтра, молоді потрібно працювати в цьому напрямку вже сьогодні, а Державна служба зайнятості за допомогою сучасних послуг та сервісів в цьому допоможе.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*