Росія готова залишити Сенцова помирати, – посол Франції

09.08.2018 / Новини

Незаконно ув’язнений в Росії український режисер Олег Сенцов, який голодує 88-й день, потребує невідкладної допомоги.

Його адвокат просить, щоб до бранця Кремля у в’язницю пустили лікарів для отримання “незалежної інформації”, –  пише Le Monde.

Адвокат українця Дмитро Дінзе, якому вдалося зустрітися з Сенцовим всього вп’яте, досі уникав “панікерських послань”, але після повернення з РФ він описав украй тривожну картину стану здоров’я свого підзахисного. З 14 травня, коли він почав голодування, Сенцов втратив 30 кг. У нього проблеми з серцем, дуже низький рівень гемоглобіну в крові і низький пульс – близько 40 ударів за хвилину, зазначає видання із посиланням на слова правозахисника.

За останні два тижні ситуація драматично змінилася. Він сам визнає, що почуває себе погано, чого він не робив раніше. Спека, що посилилася в даний момент, також грає роль, – пояснив Дінзе.

Олег Сенцов не тримає “тотальне” голодування. Він випиває по 3,5 л води в день і вже два тижні погоджується щодня приймати від двох до трьох ложок харчових замінників, щоб уникнути того, аби адміністрація колонії годувала його силою за допомогою зонда. Ще і з цієї причини він відмовляється від пропозиції госпіталізації до цивільної лікарні, побоюючись дій лікарів, скоєних проти його волі, зауважує автор статті.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*