Російських дипломатів висилають зі всього світу

27.03.2018 / Новини

Вже 22 країни заявили, що російські дипломати покинуть їх територію через справу отруєння Сергія Скрипаля. Загалом будуть видворені 114 осіб.

В переліку країн – 16 членів ЄС, а також США, Канада, Албанія, Македонія, Норвегія та Україна, – інформує сайт 24.

Так, влада Німеччина та Франції вирішили видворити по чотири російських дипломата. Влада Польщі теж пообіцяла вислати чотирьох дипломатів. У свою чергу Литва вирішила вислати трьох російських дипломатів. Стільки ж – Чехія. Італія, Нідерланди, Данія, Іспанія – по двох дипломатів кожна з країн. Швеція, Фінляндія Угорщина, Хорватія та Румунія – по одному.

У свою чергу Литва вирішила вислати трьох російських дипломатів. Крім цього, Латвія ухвалила рішення про видворення другого секретаря російського посольства, а Естонія висилає аташе посольства Російської Федерації з оборони.

Таким чином, з території держав ЄС висилаються 33 російських дипломата.

У свою чергу адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення вислати з країни 60 російських дипломатів і закрити генконсульство РФ в Сіетлі. При цьому представник Держдепу Хізер Нойерт підкреслила, що 12 чоловік є оперативними співробітниками російської розвідки.

Канада також повідомила про висилку чотирьох дипломатів РФ. Також про висилку двох російських дипломатів оголосили в МЗС Албанії, одного – в МЗС Норвегії і ще одного – в МЗС Македонії. Разом з дипломатами, які висилаються з країн ЄС, іноземні держави заявили про видворення в понеділок всього 114 російських дипломатів.

26 березня Президент України Петро Порошенко оголосив, що Україна висилає 13 російських дипломатів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*