Російсько-білоруські навчання – загроза не тільки для України, – Муженко

01.09.2017 / Новини

Навчання “Захід-2017” мають більш широкий контекст, ніж оголошені маневри на території Білорусії, вони мають на меті підготовку російських військ для наступальних дій і несуть загрозу як для країн НАТО, так і для держав пострадянського простору.

Про це заявив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, повідомляє прес-служба Міноборони.

“Ми прораховуємо різні сценарії дій противника, включаючи наступальні дії”, – зазначив він.

За словами Муженка, зміст заходів навчань “Захід-2017”, склад військ, які залучаються дозволяють Росії розгорнути на південно-західному, так і на західному стратегічних напрямках потужні наступальні угруповання і створити умови для їх тривалого застосування.

“Це об’єктивно обумовлює виникнення військової загрози широкомасштабної збройної агресії Росії проти України, так і проти країн НАТО. Приводом для початку агресії, незважаючи на непередбачуваність вищого військово-політичного керівництва Росії, можуть стати, наприклад, масштабні провокації як на території східних областей України, так і країн Балтії щодо обмеження прав і свобод, загрози безпеці російськомовного населення”, – пояснив він.

Муженко додав, що загальна чисельність учасників російських навчань може досягати 230-240 тисяч осіб. З них на Південно-Західному стратегічному напрямку – близько 100 тис. чоловік, у тому числі до 70 тис. військовослужбовців Збройних сил та до 30 тис співробітників інших силових структур Росії.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*