росія вже випустила по Україні ракет на $7,5 млрд — Forbes

29.04.2022 / Новини

За даними Міноборони України, росія випустила по нашій території вже понад 1300 ракет. За оцінками Forbes, це могло обійтися агресору в $7,5 млрд.

Журналісти пишуть, що оцінювальна кількість ракет «Калібр», випущених по Україні — 235 одиниць. Підрахували тільки ті, про запуск яких достеменно відомо, але їхня кількість може бути й більшою.

Точної статистики кількості випущених ракет «Іскандер», «Точка-У» та ракет класу X також немає, тому Forbes припускає, що їхнє співвідношення залишилося таким, яким було станом на 24 березня, коли Міноборони оприлюднювало таку інформацію:

  • 62% ракет цих трьох класів припало на «Іскандер»;
  • 30% — на ракети класу X;
  • 8% — на «Точку-У».

Вартість ракет може сильно відрізнятися. «Точка-У», за даними сайту Military Russia, оцінюється у $300 000; вартість «Калібру» — $6,5 млн відповідно до експортного контракту з Індією у 2006 році; ракети класу Х-101 — більш сучасні та досконалі, ніж «Калібри», і, за оцінками експертів, у рази дорожчі.

Так, за всіма підрахунками, загальна вартість випущених по Україні ракет сягає $7,5 млрд. Журналісти для порівняння вказують, що ця сума перевищує 82 з 85 річних місцевих бюджетів суб’єктів рф — усіх, окрім Москви, Московської області та Санкт-Петербурга.

Ракетний арсенал рф

Президент України Володимир Зеленський повідомляв, що станом на 23 квітня росія вже відстріляла по Україні більшу частину свого ракетного арсеналу. Проте в окупантів ще є ракети, щоб продовжувати «ракетний терор» проти українців.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*