Рівненська ОТГ хоче отримувати надходження від митниці

26.10.2019 / Новини

Не отримуючи акцизного податку від продажу палива, місцеві громади на Волині втратять основне джерело наповнення бюджету. Серед таких громад і Рівненська ОТГ Любомльського району.

Про це йшлося 24 жовтня під час засідання 25-ї сесії Волинської обласної ради, – пише ІА Волинські новини.

Депутат Юрій Гупало розповів, що до нього звернулися мешканці Рівненської ОТГ Любомльського району з проханням ініціювати звернення від депутатів обласної ради до президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради щодо внесення змін до законодавчих актів із метою посилення фінансової спроможності ОТГ.

«Одним із важливих джерел наповнення бюджетів ОТГ є акцизний податок від продажу паливно-мастильних матеріалів, однак, починаючи з 2020 року, у зв’язку з передачею доходів від акцизного податку з пального у Державний дорожній фонд, місцеві бюджети ОТГ, на території яких зараз функціонують автозаправні комплекси, не отримають значну кількість коштів.

А це негативно позначиться на подальшій спроможності громад забезпечувати належний рівень надання послуг у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства, утримувати та розвивати інфраструктуру», – зазначив депутат.

Він наголосив, що зараз згаданий акцизний податок від продажу пального становить близько 59% наповнення бюджету ОТГ.

«За рахунок місцевого бюджету здійснюється прибирання примитної території, благоустрій місцевості, вивіз сміття, впорядкування територій, ремонт дорожнього покриття», – звернув увагу депутат.

Юрій Гупало, враховуючи вищезазначене та з метою забезпечення додаткових надходжень до місцевих бюджетів, запропонував ініціювати звернення до вищого керівництва країни з проханням внести зміни до законодавства, передбачивши спрямування частини надходжень, отриманих від перевиконання загального обсягу доходів митних платежів, до бюджету громад, де знаходять пункти пропуску через державний кордон.

Депутати підтримали запит колеги.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*