В Шацькому районі рівень злочинності підвищується в літній сезон

04.01.2017 / Новини

Напередодні нового року на засіданні колегії розглядалося робота Шацького відділення поліції у Волинській області з питання дотримання законності та попередження правопорушень в районі у 2016 році.

Про це інформував Віталій Мархальчук, начальник Шацького відділення поліції Любомльського відділу поліції.

Так, з усіх зареєстрованих повідомлень за 11 місяців цього року 1052 повідомлення некримінального характеру були списані як звернення громадян (згідно із Законом України), по 240 повідомленнях відомості були внесені до єдиного реєстру досудового розслідування як кримінальні правопорушення.

За звітний період в районі скоєно 89 крадіжок, з яких розкрито 13. Велика кількість злочинів припадає на два місяці літнього відпочинкового сезону (50-60 від загальної кількості), та скоюються, переважно, приїжджими особами. За 11 місяців 2016 року було скоєно 89 крадіжок, з яких розкрито 13. Скоєно 4 крадіжки з магазинів (1 нерозкрита), 2 квартирні та 9 з будинків (5 залишилося нерозкритими).

Позитивним є те, що в цьому році в районі не було зареєстровано убивств, проте сталося 2 випадки нанесення тяжких тілесних ушкоджень (всі розкриті). Загалом же про нанесення тяжких тілесних ушкоджень в поліцію надійшло 20 заяв, з яких 1 випадок нерозкритий, в решті повідомлень – особам повідомлено про підозру. Не зареєстровано також жодного факту незаконного обігу зброї та вибухівки.

За рік зареєстровано два випадки незаконного заволодіння автотранспортом.

Складено адмінпротоколи на водіїв, які керували автотранспортом в стані алкогольного сп’яніння. За словами Віталія Мархальчука, більшість таких адмінправопорушень було зафіксовано в літній період (80 випадків), які в основному, сталися на території Шацької селищної та Світязької сільської рад.

Були проведені рейди із виявлення незаконного виготовлення та збуту самогону по Шацькій селищній, Пулемецькій та Ростанській сільських радах.

Віта Шепеля

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*