Рішення КСУ щодо обмеження депутатської недоторканності – це великий плюс, – Ігор Гузь (ВІДЕО)

07.06.2018 / Новини

Несправедливо, що дуже багато депутатів, бізнесменів, потенційних злочинців чи злочинців у минулому ховаються за депутатською недоторканністю.

Про це в ефірі програми Vox populi на телеканалі ZIK заявив народний депутат України Ігор Гузь.

Нагадаємо, як повідомив народний депутат України Мустафа Найєм, Конституційний суд України визнав конституційним депутатський законопроект № 6773, яким пропонується обмежити недоторканність народних обранців вже зараз. КСУ планує також розглянути президентський законопроект № 7203, згідно з яким недоторканність пропонують обмежити з 1 січня 2020-го.

Ігор Гузь зауважив, що раніше голосував за зняття недоторканності з усіх колег-парламентарів, до яких у правоохоронних органах були претензії, а також за всі законопроекти, в яких була складова щодо змін до Конституції, щоб депутата можна було судити, і він не мав переваги порівняно з іншими громадянами України.

“Без сумніву, це рішення потрібно приймати. Понад те, сьогодні КСУ визнав таким, який має право на прийняття, законопроект, який вносить зміни до Конституції в контексті зняття депутатської недоторканності. І це великий плюс, тому що КСУ фактично визнав те, що депутати мають право внести зміни до Конституції у цьому розділі, і тут жодних порушень немає”, – зазначив гість програми.

Політик, відповідаючи на запитання, чи скасування депутатської недоторканності не призведе до збільшення тиску на народних обранців, наголосив, що це питання має дві сторони медалі.

“З одного боку, несправедливо те, що дуже багато депутатів, бізнесменів, потенційних злочинців чи злочинців у минулому ховаються за депутатською недоторканністю… З іншого боку, якщо депутат українського парламенту буде абсолютно під тиском будь-якої влади президентської чи будь-якого рядового дільничного інспектора, що ти сказав якесь слово, і казав ти його чи ні – закрити тебе на 15 діб рішенням районного суду. Без сумніву, тут треба розбиратися”, – зазначив гість програми.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*