Результати опитування Зеленського планують оприлюднити увечері

26.10.2020 / Новини

Результати ініційованого Президентом Володимиром Зеленським опитування, яке провели в день голосування 25 жовтня, планують оприлюднити увечері 26 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомила заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Офіційні результати, вони, будуть сьогодні, очевидно, оприлюднені, ближче до вечора. Вони повинні збігатися з результатами екзитполу в межах похибки 2-3%, як це є завжди. Але загалом», – зазначила Кравчук.

Водночас вона припустила, що подібні ініціативи треба закріпити на постійній основі.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня в Україні відбувалися місцеві вибори.

Також біля низки дільниць знаходилися інтерв’юери з опитувальниками щодо ініційованих Президентом 5 питань.

Президент Володимир Зеленський 13 жовтня опублікував відеозвернення, у якому закликав українців прийти на виборчі дільниці в неділю, 25 жовтня, та відповісти на п’ять важливих для кожного питань.

Пізніше в ОП уточнили, що питання матимуть вигляд загальнонаціонального опитування, однак, на відміну від референдуму, воно не матиме прямих юридичних наслідків.

У “Слузі народу” повідомили, що опитування у день місцевих виборів, яке ініціював Президент Володимир Зеленський, фінансуватиме партія.

Першим питанням опитуванням було: “Чи потрібно запровадити довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах?”, другим – “Чи підтримуєш ти створення на Донбасі вільної економічної зони?”

Трьома останніми питаннями опитування стали теми щодо скорочення кількості народних депутатів до 300, легалізації медичного канабісу та гарантії Будапештського меморандуму.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*