Рейтинг кандидатів у президенти: соціологи оприлюднили нові результати

16.04.2019 / Новини

Соціологи оприлюднили результати опитування серед громадян України про те, за кого вони голосуватимуть у другому турі президентських виборів 2019 в Україні.

Редакція 24 каналу застерігає, що будь-які соціологічні опитування можуть не відповідати дійсності, тому пропонує сприймати результати опитувань критично.

Київський міжнародний інститут соціології провів опитування громадської думки щодо результатів другого туру президентських виборів.

За кандидата у президенти і шоумена Володимира Зеленського у другому турі виборів готові проголосувати 72,2% опитаних українців, які визначилися з вибором і підуть голосувати, а за чинного президента Петра Порошенка – 25,4% респондентів. Ще 2,4% – зіпсували би бюлетень.

У перемогу Володимира Зеленського вірять 57,2% виборців. 14,1% респондентів вважають, що наступним президентом стане Петро Порошенко. Ще 28,7% – не визначилися або відмовилися відповідати на запитання.

Крім того, 54% респондентів “точно будуть голосувати” 21 квітня, ще 18,8% “скоріше будуть голосувати”. Скоріше або точно не збираються голосувати – 15,5%. Не визначилися або відмовилися відповідати – 11,7%.

Опитування провели з 9 по 14 квітня. Соціологи опитали 2004 респондентів.

Згідно з результатами опитування, проведеного соціологічною групою “Рейтинг“, після першого туру президентських виборів позитивні оцінки напрямку розвитку країни зросли майже удвічі. Більш оптимістичніше оцінюють стан справ в державі мешканці Заходу та Центру країни.

Серед тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором: 71% виборців віддадуть свій голос за Володимира Зеленського, а 29% – за Петра Порошенка.

Кандидат Зеленський випереджає свого конкурента у всіх вікових категоріях. Крім того, він є лідером серед мешканців Сходу, Півдня та Центру. Водночас на Заході – позиції обох кандидатів майже рівні.
61% опитаних вірять, що наступним президентом стане Володимир Зеленський, лише 17% думають, що головою держави буде Порошенко. Ще 22% – не визначилися із відповіддю.
президентські вибори рейтинг порошенко зеленський другий тур
Цікаво, що 31% опитаних вважають, що коли люди обирають Порошенка, то вони голосують безпосередньо за особистість, а 26% – таким чином голосують проти президента РФ Путіна. Остання позиція більш характерна для виборців Заходу країни. Серед виборців самого Порошенка майже 40% голосують не так за Порошенка, як проти Путіна.

20% опитаних вважають, що коли люди обирають Зеленського, то вони швидше голосують безпосередньо за особистість, а 66% – таким чином висловлюють протест проти існуючої ситуації в країні. Це, до речі, визнають і виборці Порошенка. Навіть серед виборців самого Зеленського близько 60% своїм вибором висловлюють передусім протест проти існуючої ситуації в країні.

До слова, серед опитаних 15% ще не визначилися за кого голосуватимуть у другому турі президентських виборів.

Опитування провели з 5 по 10 квітня 2019 року. Всього опитали 3 000 респондентів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*