Рева пояснив, коли українцям підвищать мінімальну зарплату

30.06.2018 / Новини

У бюджеті поки що немає коштів для підвищення мінімальної зарплати, а чи зможе уряд знайти необхідні кошти, стане зрозуміло на початку липня цього року.

Про це розповів в ефірі Радіо Свобода міністр соціальної політики України Андрій Рева.

За його словами, підвищення можливе за умови перевиконання доходів бюджету.

“У першому кварталі було недовиконання бюджету майже на 6 мільярдів. У травні практично вийшли “в нуль”. За підсумками червня – ми зараз дивимося. Можна буде сказати тільки на початку липня”, – заявив Андрій Рева.

Він пояснив, що підвищення “мінімалки” потребуватиме додаткових перерахувань коштів із державного бюджету в місцеві. На думку міністра, є кілька варіантів, де віднайти необхідні гроші, – митниця та тіньова зайнятість.

“Треба збільшувати дохідну частину бюджету. Зараз ви бачите, які заходи вживаються щодо контрабанди на митниці. Впродовж літа ми вживатимемо серйозних заходів щодо «тіньової» зайнятості, відносно тих «рабовласників», які не хочуть реєструвати людей”, – зазначив Андрій Рева.

Він додав, що також треба буде попрацювати з місцевими органами влади щодо “справедливого перерозподілу доходів від податку на доходи фізичних осіб”, щоб при підвищенні мінімальної зарплати уряду не довелося збільшувати фінансування місцевих бюджетів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*