Рекреаційну зону на Риловиці готують до офіційного відкриття

11.10.2020 / Новини, Статті

У рекреаційній зоні на Риловиці завершують озеленення. Проте вже десятки й сотні людей приходять сюди відпочити, прогулятися. Не бачили тут лише чинного мера Петра Саганюка: ані як представника команди виконаців робіт, ані як відпочивальника.

Про це в ефірі на БУГові розповів народний депутат Ігор Гузь.

Організувати рекреаційну зону за європейськими стандартами була ідея урбаніста Андрія Гнатюка, каже депутат. Він підтримав цю ініціативу.

“Перші 1,6 млн гривень були отримані із державного бюджету, проект тривав три роки. Далі були міські кошти, за які голосували депутати. Зокрема ті депутати, які йдуть сьогодні з нами в команді: Сергій Радкевич, Андрій Принда, Микола Савельєв“,- нагадав парламентар.

Зараз на острові майже все зроблено, завершують озеленення. Треба дочистити ще річку. Для цього планують залучити спеціальну машину-амфібію. Однак є проблемне питання щодо самого наповнення річки. Його вивчатимуть детальніше.

По центру Риловиці мали встановити дитячий майданчик у формі корабля. Але кошти, які на це мали скерувати, забрали на боротьбу з коронавірусом. Проте у бюджеті на 2021 рік на цю локацію все ж планують передбачити фінансування.

Є ще ідея на території, що через річку, на вулиці Луцькій, зробити футбольне поле зі штучним покриттям. А так, на 90 % вже все готове. Озеленення на острові, між іншим, буде дуже різноманітним: від троянд до злакових.

Ігор Гузь не приховує, що попри нормальну співпрацю з чинним мером Володимира-Волинського Петром Саганюком (разом зробили чимало, нардепові не заважали реалізовувати проєкти, на відміну від нововолинської місцевої влади), однак активної участі від міського голови щодо Риловиці не було.

“Петро Данилович згадував нещодавно про Риловицю. Що щось не так там у нього складається останні три тижні з народним депутатом щодо рекреаційної зони. То скажу з цього приводу: я за три роки ініціював десятки нарад на Риловиці, в ЦНАПі, в міській раді. Ініціював десятки виїздів зі спеціалістами. Які б етапи робіт не виконувалися (прокладання штучного поливу, доріжок) – ми завжди були там. Але Петра Даниловича не було там ні разу: ані на нарадах, ані на виїздах”, – зауважив Гузь.

Міський голова, переконує нардеп, має бути активним й ефективним менеджером. При всій повазі, Саганюк таким не буде. Тож, якщо місцеві жителі підтримають Петра Даниловича на виборах — це шлях у нікуди, – вважає Гузь.

“Вважаю, ця людина не здатна працювати в такому стані. Міському голові потрібно рухатися, їздити, працювати, вибивати кошти”, – каже він.

До того ж, коли 70-річний Саганюк, людина в поважному віці, який 15 разів казав, що не буде балотуватися, збрехав й змінив свою позицію напередодні виборів —  виглядає ненадійно та неавторитетно.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*