Радехівський фольклорний колектив відзначив 50-річчя (ФОТО)

05.11.2019 / Новини, Статті

Фольклорному колективу «Перевесло» із Радехова — 50 років. З цієї нагоди відбулись святкові заходи.

Головною рисою радехівців завжди була і залишається щирість, гостинність, вміння радіти кожному прожитому дню, а всі труднощі та незгоди долати з душевною піснею, запальним танцем, щирим гумором. Роками збирачі народної творчості записували, переймали від старожилів старовинні пісні, традиції і обряди, які змогли донести й до сьогодення. Адже кожну пісню, кожне слово, як зернятко до зернятка наповнювали репертуар фольклорного колективу «Перевесло», – йдеться на сайті Вишнівської ОТГ.

Не часто бувають дні народження, які святкують усім селом. У селі Радехів Вишнівської об’єднаної територіальної громади відбулися дві значних події: п’ятдесятиріччя з дня відкриття сільського будинку культури та п’ятдесята річниця від дня заснування народного аматорського фольклорного колективу «Перевесло» Радехівського сільського будинку культури.

Урочистий концерт мав честь відкрити очільник Вишнівської громади Віктор Сущик, який подякував тим, хто присвятив себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу. Щирі слова вдячності звучали від гостей свята – помічника-консультанта Народного депутата України Ігоря Гузя – Ігоря Торби, депутата обласної ради Володимира Дибеля, начальника відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Любомльської міської ради Володимира Дячука, директорки Любомльського районного будинку культури Людмили Хомік, екс очільника відділу культури і туризму Любомльської райдержадміністрації Вячеслава Климовича,  колишньої директорки Любомльського районного будинку культури  Лідії  Климович та інших.  Від сільського голови та гостей  свята були вручені винуватцям дійства подяки, грамоти та цінні подарунки.

До слів привітань та церемонії нагородження долучилися й директорка коммунального закладу «Центр культури, мистецтва, естетичного виховання та спорту» Вишнівської сільської ради Ірина Васютич та виконуючий обов’язки старости Радехівського старостинського округу Василь Гнатюк.

Розділити радість свята приєдналися й творчий колектив – народний аматорський ансамбль «Любава» Любомльського міського будинку культури та народний аматорський фольклорний колектив «Дуброва» Куснищанського сільського будинку культури.

Привітати колектив «Перевесло» з ювілеєм захотіли й найменші поціновувачі народної творчості – вихованці Радехівського дошкільного навчального закладу «Сонечко», які замилували усіх присутніх чарівним таночком.

Щедра Радехівська земля народними самобутніми талантами, які творять справжнє, випробуване часом животворне мистецтво, примножують духовні цінності – українську народну пісню, музику, танець, традиції, звичаї і обряди нашого народу.

Сьогодні аматорський колектив «Перевесло» продовжує творити свою історію під керівництвом художнього наставника Володимира Лойка та завідувачки Радехівського сільського будинку культури Аліни Лойко, пишучи її нові сторінки. І стає зрозумілим, що й дійсно пісня для них – це життя. Яскраве та насичене життя, наповнене морем приємних подій та моментів під час обмінних концертів , творчих зустрічів, фестивалів, конкурсів.

До цілющого повітря, настояного на травах і лісових дерев, чудового краєвиду села Радехів, жителі його вже звикли. Це невід’ємна частина їхнього буття. Це те, без чого вони не уявляють свого життя. Так, як не уявляють свого життя без пісні і живого слова, старовинного обряду і запального танцю.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*