Рада ухвалила законопроект про допуск іноземних військових на навчання в Україну

07.03.2020 / Новини

Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому законопроект №3003 про допуск іноземних військових на навчання в Україну у 2020 році, поданий та визначений Президентом України Володимиром Зеленським як невідкладний.

Відповідне рішення підтримали 289 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Так, законопроект №3003 має на меті врегулювання питання щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі в багатонаціональних військових навчаннях, визначення їхньої загальної чисельності, типів і кількості озброєнь, військової техніки, строків перебування та місць дислокації на період проведення навчань.

Також законопроектом передбачається участь іноземних військових у українсько-американському навчанні “Репід Трайдент – 2020”, українсько-молдовському навчанні “Південь – 2020”, українсько-американському навчанні “СіБриз – 2020”, українсько-румунському навчанні “Ріверайн – 2020” та українсько-британському навчанні “Воріер Вотчер – 2020”.

“Фінансування витрат, пов’язаних із підготовкою та проведенням багатонаціональних навчань за участю ЗСУ на території України та поза її межами у 2020 році, в сумі 63 824,3 тис. грн планується здійснити в межах асигнувань, передбачених ЗУ “Про Державний бюджет України на 2020 рік” Міноборони України за відповідною бюджетною програмою”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*