Рада сьогодні призначить дату інавгурації Зеленського

16.05.2019 / Новини

Народні депутати сьогодні, 16 травня, мають проголосувати у Верховній Раді та призначити конкретну дату інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій під час пленарного засідання 15 травня зауважив, що депутати самі визначать дату проведення інавгурації Зеленського.

Дата інавгурації призначається рішенням Верховної Ради України. Лише у випадку, якщо б Рада не підтримала жодної із запропонованих постанов, тоді голова Верховної Ради України – він має такі повноваження – самостійно призначає дату інавгурації. Але кожна фракція сказала, що підтримує всі постанови, і я думаю, що в нас не буде проблем із тим, щоб Рада прийняла рішення, а не робила з цього питання інтригу,– зазначив Парубій, – пише сайт 24.

Загалом у Раді зареєстровано 8 проектів постанов про проведення інавгурації Володимира Зеленського.

Під час засідання 15 травня регламентний комітет Ради розглянув усі проекти постанов, визнавши їх законними. При цьому, в.о. глави регламентного комітету Павло Пинзеник додав, що проведення церемонії інавгурації Зеленського в два етапи, як пропонує Каплін, не передбачена чинним законодавством.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*