П’ять шкідливих звичок, що вбивають авто

08.02.2018 / Новини, Статті

Комусь шкідливі звички здадуться незначними, але саме вони ведуть до серйозних несправностей і великих проблем.

Про це пише Novate.

Нехтування термінами техобслуговування

Щоб машина справно функціонувала як можна довше, дуже важливо відповідально і вчасно проходити планове техобслуговування. У число обов’язкових процедур входить заміна масла, перевірка стану гальмівних колодок, долив трансмісійної рідини і заміна фільтрів.

Ігнорування попереджувальних вогнів

Індикатор на панелі приладів просто так не загоряється, тому, якщо він з’явився, то проблему потрібно усунути якнайшвидше. Дуже часто навіть незначні проблемки з постійним їх ігноруванням призводять до повноцінного дорогого ремонту.

Некоректні маніпуляції з КПП

У роботі з АКПП дуже важливо контролювати процес перемикання передач. Так, наприклад, навіть якщо машина повзе ледве-ледве, все одно не можна допускати переключення важеля з “драйву” на “реверс”. Ще більше проблем виникне, якщо в процесі руху переключитися на режим “паркінг”.

Їзда в режимі “старт-стоп”

Темпераментне водіння з різким стартом і гальмуванням заподіює серйозної шкоди гальмівним колодкам, коробці передач, покришкам, двигуну і низці інших елементів. Передчасний витік рідин, велика витрата палива, поламані ущільнення і безліч механічних пошкоджень, яких могло б і не бути, – це те, що неминуче чекає лихачів.

Несвоєчасна заміна шин

Тут варто пам’ятати, що купити і поміняти покришки все одно буде набагато дешевше, ніж платити за відновлення автомобіля після ДТП і за власне лікування. Покришки з протертим протектором багаторазово збільшують небезпеку водіння в дощ, ожеледь і сніг – у цьому випадку втратити керування і злетіти з дороги дуже просто.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*