Понеділок, 11 грудня 2017,14:11

П’ять шкідливих продуктів, які насправді корисні

02.12.2017 / Новини, Статті

Вчений і дієтолог Дайана Херрингтон назвала п’ять шкідливих продуктів, які насправді – корисні.

У прагненні вести здоровий спосіб життя або скинути зайву вагу ми часто відмовляємося від ряду продуктів, не підозрюючи, що позбавляємо себе корисних речовин. Далеко не всі продукти, які прийнято вважати шкідливим, насправді є такими.

1.Картопля

Багато хто вважає, що картопля шкідлива через великий вміст крохмалю, проте вчені вважають інакше. Картопля містить безліч корисних мікроелементів, таких як вітамін С, вітаміни В6, В2 і В3, калій й інші. Крохмаль відноситься до складних вуглеводів, тому довше зберігає відчуття ситості і не викликає різких стрибків цукру. Більше того, картопля корисна при розладах травлення. Звичайно, більш корисною вважається варений, тушкована або запечена картопля, але не смажена.

2.Білий рис

Вибираючи між білим і коричневим рисом, дуже часто вибір падає саме на коричневий через його різноманітності вітамінів і мінералів. З одного боку, це правда, але з іншого – бурий рис містить речовини, які перешкоджають засвоєнню всіх корисних речовин. Білий рис легше засвоюється і містить складні вуглеводи, клітковину, вітаміни і розмаїття мінералів. Шкода від рису може виникнути тільки при його зловживанні.

3.Макарони

Паста часто розглядається як ворог хорошої фігури, але останні дослідження показують, що вона може бути частиною здорової збалансованої дієти. Мова йдеться про макарони з твердих сортів пшениці. У них міститься необхідна кількість вуглеводів, які заряджають організм енергією, а також – поживні речовини і харчові волокна. Недавні дослідження італійських вчених навіть показали, що макаронні вироби містять бета-глюкан, який зміцнює серцеві судини.

4.Яйця

Шанувальники здорового харчування дуже часто прибирають з меню яйця через холестерин, жири і можливий сальмонельоз. Однак яйця – лідери за вмістом білка, амінокислоти лейцину і холіну, який регулює рівень інсуліну і покращує метаболізм. Більше того, вони надовго зберігають відчуття ситості. Що стосується холестерину, то він дійсно присутній в яйцях, правда він врівноважується за рахунок мікроелементів і не здатний негативно впливати на організм.

5.Червоне м’ясо

Червоне м’ясо вважається одним з найшкідливіших продуктів, адже воно може викликати онкологічні захворювання, проблеми з серцем і збільшує ризик смертності. Насправді червоне м’ясо не таке страшне, як багато хто вважає. Свіжа яловичина, баранина або свинина – джерело заліза, білка, вітамінів і пантотенової кислоти, яка служить для профілактики артриту і серцевих хвороб. Головне – купувати свіже м’ясо і самому готувати. Нашкодити можуть напівфабрикати, ковбаси та сосиски.

Джерело: Новое время

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*