П’ять прийомів для ефективного вивчення англійських слів

26.01.2018 / Новини, Статті

На нестачу англійських слів в лексиконі і бідність словника скаржиться кожен другий, хто вивчає англійську.

Якщо ви не знаєте граматичних правил, як-не-як все ж зможете спілкуватисяз носієм мови. Якщо ж ви не володієте певним лексичним запасом слів, спілкуватися вам доведеться за допомогою жестів і міміки, – пише Експрес.

А це різко знижує ваші шанси на порозуміння з іноземним співрозмовником. Саме тому, приступаючи до вивчення англійської мови, будьте готові до того, що вам доведеться вчити і запам’ятовувати чималу кількість іноземних слів. А це, як показує практика, не так-то легко. Про те, скільки слів необхідно людині для нормального спілкування англійською, ми вже говорили. Сьогодні розповімо про те, як вивчити цей мінімум слів для повноцінної комунікації.

Існує декілька ефективних прийомів вивчення англійських слів:

1. Прийом емоційного підтексту

Кожне слово викликає у нас певні емоції, яскравий асоціативний ряд. Хочете запам’ятати англійське слово не на п’ять хвилин, а назавжди – пов’яжіть його з якимось важливим для вас предметом поняттям, спогадом. Які емоції виникають у вас, коли ви чуєте слово «honey» (мед)? Добре, якщо з цим словом ви пов’яжете образ когось близького, адже звертання «honey», як правило, допустиме на адресу подруги або друга, рідної людини.

Ні для кого не секрет, що найкраще ми запам’ятовуємо інформацію, яку отримуємо в контексті емоційної навантаження. Отримавши знання в стресовій ситуації, ми не так просто забуваємо їх. Тому – будьте емоційими, виходьте із зони комфорту, змушуйте себе вчити нові слова в стресових ситуаціях. Тут допоможуть розмовні клуби, публічні виступи і все, що може викликати у вас вир емоцій.

2.Прийом додавання слова в активний словник

Цей прийом використовують маленькі діти, вивчаючи рідну мову. Почувши нове слово, вони починають вимовляти його в контексті, пов’язуючи із уже відомими словами. Наприклад, при вивченні кольорів, дитина, дізнавшись, що існує рожевий колір, починає повторювати його знову і знову (рожева квітка, рожевий слон, рожева сорочка). Батьки також можуть допомагати їй запам’ятати слово, періодично звертаючи увагу на різні предмети і підкреслюючи, що вони – теж рожеві. Діти помічають слово в різних ситуаціях, а частота повторення переносить слово з пасивного запасу в активний. З малюків варто брати приклад!

3.Прийом несвідомого навчання

Завдяки цьому прийому ви збільшуєте пасивний словник мови. Дивитеся фільми англійською, читаєте англомовну літературу, слухаєте музику, радіо – все це створює навколо вас мовне середовище. Ви несвідомо запам’ятовуєте багато слів завдяки тому, що вони подаються в контексті. І наступного разу в іншій ситуації ви впізнаєте більшість з цих слів. Нехай поки вони будуть тільки в пасивному словниковому запасі, але рано чи пізно, завдяки частоті використання в мові, ви зможете перенести ці слова в активний запас.

4.Прийом вивчення груп слів

Коли ми говоримо про словник, що ви уявляєте? Вірно – перелік слів за алфавітом. Саме тому більшість людей роблять одну з головних помилок при вивченні слів англійської мови, починаючи зазубрювати їх в алфавітному порядку. Але збагачувати свый словник не обов’язково поступово від A до Z. Створити асоціативний ланцюг в такому випадку – дуже складно, хоч якось пов’язати між собою слова – майже неможливо. Саме тому більшість слів, вивчених таким чином, просто забуваються. Набагато простіше вчити слова, підбираючи їх за темами: про похід в кіно, піцу, хобі. А якщо ви підкріпите вивчення групи слів емоційним підтекстом – успіх вам гарантований.

5.Прийом фразового вивчення мови

Мало просто знати слова, потрібно вміти використовувати їх у повсякденному житті. В англійській мові дуже багато шаблонних розмовних фраз, знання яких в кілька разів спростить вам процес комунікації. Доведіть до автоматизму використання деяких фраз – цим ви зможете в кілька разів збільшити свій потенціал як активного учасника спілкування англійською мовою.

Читайте також:

1 Коментар П’ять прийомів для ефективного вивчення англійських слів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*