П’ять продуктів, які можна і потрібно вживати перед сном

04.05.2017 / Новини, Статті

Експерти розповіли, які продукти будуть смачними та корисними перед вашим сном.

Вони не лише є малокалорійними, а й мають заспокійливу дію для вашого сну, – пише сайт 24.

Вишні і малина

Недавні дослідження показують, що люди, які випивали вишневий сік двічі на день впродовж двох тижнів, спали набагато краще та міцніше. А все тому, що вишневий сік містить амінокислоту триптофан, яка перетворюється в серотонін, а пізніше в нашому організмі – і в мелатонін. Саме такий цей компонент впливає на ваш сон. Хоч малина не має стільки ж мелатоніну, як вишні, але вони все ж є хорошим продуктом перед сном, тому що вони підвищують рівень сонливості.

Вівсяна каша

Вживання вуглеводів перед сном збільшує рівень серотоніну, який допомогає вам заснути. Серотонін заспокоює ваш мозок, тому сон ваш і проходить міцним та спокійним. Тому якщо ви шукаєте вуглеводи з відносно низьким рівнем вмісту калорій, то вівсянка є чудовим варіантом.

Авокадо

Цей фрукт містить магній, який допомагає теж допомагає багатьом людям краще спати. Одне з досліджень показало, що літні люди, у яких було безсоння, краще засинали, коли добавляли у свій вечірній раціон магній.

Мед

Цей натуральний підсолоджувач містить глюкозу, яка надсилає вашому мозку сигнал, щоб відключити орексин (хімікат, відповідальний за ваше безсоння). Але дієтологи радять не перебільшувати з дозою меду. Одна столова ложка для хорошого сну буде цілком достатньою.

Ромашковий чай

Чай перед сном – чудовий вибір для тих, хто хоче спати міцно і здорово. А ромашковий чай, який містить валеріану, заспокоїть вас і не дасть вам зголодніти.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*