П’ять переконливих причин їсти більше хумусу

23.06.2017 / Новини, Статті

Хумус останнім часом у світі став настільки популярним продуктом, що в квітні цього року в Британії стався дефіцит цього продукту. Страва, яку готують з нутового пюре, стала справжнім трендом на різних відпочинках, проте не всі знають про його лікувальні особливості.

У виданні Huffington Post розповіли п’ять причин, чому люди повинні їсти більше хумусу.

Зниження апетиту

Хумус стане чудовим частуванням для тих, хто береже свою фігуру або ж хоче надовго зберегти свій апетит. Дослідження показали, що вживання в їжу продуктів, що містять поліненасичені жири, таких як хумус, волоські горіхи і лосось, можуть вплинути на гормони голоду та врятувати від переїдання.

Допомагає скинути вагу

Сам продукт хумусу зроблений з шести інгредієнтів (тахіні, нут, оливкова олія, часник, лимонний сік, сіль), тобто він складається повністю з рослинної їжі та може підходити як для ваганів, так і для вегетаріанців.

Тому така їжа добре позначається на втраті ваги. Дослідження Європейської асоціації з вивчення діабету показало, що люди на вегетаріанському харчуванні втрачають удвічі більше ваги, ніж ті, хто дотримуються дієт з обмеженням калорій, які не засновані на рослинній їжі.

Знижує ризик серцевих захворювань

У дослідженні, опублікованому в 2016 році в журналі Nutrition Journal розповіли, що такі бобові як нут є продуктами з низьким глікемічним індексом (GI) і пов’язані зі зменшеним ризиком серцевих захворювань. Тому все ж краще відмовитись від “важкої” їжі та почати хоч інколи додавати в раціон такий продукт як гумус.

Знижує рівень холестерину

Оскільки в складі хумусу частково міститься і часник, то це означає, що у ньому є оздоровчі властивості, які в тому числі викликають “помірне зниження” рівня холестерину в людей. Згідно з науковим оглядом 2009 року в одному з досліджень було проаналізовано дані 1794 учасників, де в підсумку було виявлено, що часник (зокрема, часниковий порошок) знижує рівень холестерину.

Допомагає запобігти раку

Відповідно до огляду Всесвітнього фонду досліджень раку 2007 року, часник, ймовірно, захищає від раку кишечника та шлунку.

До таких висновків теж дійшли дослідники з національного інституту раку Британії, які погодилися з дослідженнями, що показують зв’язок між збільшенням споживання часнику та зменшенням ризику деяких видів раку, включаючи рак шлунка, товстої кишки, підшлункової залози і молочної залози.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*