Прикордонники розповіли, як планують посилити охорону кордону

04.02.2019 / Новини

Для підсилення системи охорони кордону потрібно розробити комплекс заходів, який би дав змогу в короткій перспективі збільшити кількість персоналу на всіх пунктах пропуску.

Про це заявив голова Держприкордонслужби Петро Цигикал в інтерв’ю одному з українських телеканалів, передає УНН.

“Найперше – розробити комплекс заходів, який би дав змогу в короткій перспективі збільшити кількість персоналу на всіх пунктах пропуску. Пріоритет – кордон із країнами ЄС. По-друге, це підвищити щільність охорони державного кордону. А також: припинити беззмістовні переміщення військовослужбовців, ротацію здійснювати тільки в разі службової необхідності; покращити умови служби офіцерів та контрактників, зменшити службове навантаження; активізувати будівництво житла для військовослужбовців; розглянути можливість подальшого поступового збільшення грошового забезпечення особового складу та низку інших завдань”, – вказав він.

За його словами, зараз у Держприкордонслужбі є певний брак особового складу в пунктах пропуску. Відповідно, зростає навантаження на тих офіцерів та контрактників, які там працюють. Водночас наші військовослужбовці-контрактники переважно залучені до охорони “зеленого кордону”, але більшість з них вже має відповідний досвід і міг б виконувати обов’язки і в пунктах пропуску.

Він зазначив, що такі завдання для посилення системи охорони кордону перед ДПСУ визначив Президент України Петро Порошенко.

“І Президент бачить цю проблематику, бо я йому завжди відверто доповідаю про стан речей у підрозділах. Я йому також розповів, як ми будемо виконувати його завдання. Тимчасово збільшивши набір військовослужбовців строкової служби, ми зуміємо вирішити два важливих завдання: підвищити щільність і якість охорони кордону та забезпечити персонал в пунктах пропуску комфортніші умови служби, оскільки службове навантаження на них істотно зменшиться”, – повідомив Цигикал та додав, що аби строковики також мали належну мотивацію для якісної служби, розглядається питання можливості їхнього преміювання за затримання та високі результати.

Зокрема у ДПСУ в лютому розпочнуть стажування контрактників на посадах, які вони обіймуть після приходу строковиків.

Стажування планують провести впродовж лютого-березня, а впродовж квітня-травня підготувати до служби строковиків.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*