Прикордонники розповіли, як працюють під час туристичного сезону

21.05.2019 / Новини

Прикордонники активно готуються до початку туристичного сезону, зокрема, триває інформаційна кампанія серед громадян, нагадуються правила перетину кордону, а за необхідності – збільшується кількість прикордонних нарядів.

Про це журналісту УНН розповів спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

“Кожного року під час туристичних сезонів, літнього та зимового, пасажиро-транспортний потік збільшується. Прикордонники до цього завжди активно готуються – розповсюджується інформація, нагадування громадянам про порядок перетину кордону, особливо з малолітніми дітьми”, – зазначив Демченко.

За його словами, дуже часто буває, що батьки забувають оформити певний документ на дитину, наприклад, дитина їде з одним із батьків, а доручення від іншого немає.

“У такому випадку їх не пропускають через кордон. Для того інформуємо громадян, щоб вони завчасно готувалися до поїздок і брали всі необхідні документи”, – сказав Демченко.

Він додав, що у період туристичних сезонів і перед ними інформацію до громадян доводять і через туристичні агентства та перевізників.

Окрім того, для пришвидшення перетину кордону організованими групами громадян прикордонники активно співпрацюють з іншими органами, які виконують завдання з пропуску на кордоні.

“За необхідності, якщо фіксується збільшення пасажиропотоку на якомусь конкретному пункті пропуску, то збільшується кількість прикордонних нарядів, зокрема, інспекторів прикордонної служби”, – додав Демченко.

Як правило, за його словами, у літній туристичний сезон збільшення пасажиропотоку відбувається в травні і триває орієнтовно до кінця вересня, а в зимовий період – збільшення припадає на новорічні та різдвяні свята.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*