Прикордонники не пустили в Україну двох росіян із георгіївськими стрічками

04.05.2018 / Новини

Прикордонники в аеропорту “Бориспіль” не впустили в Україну двох громадян Росії, які почепили георгіївські стрічки на свій багаж.

Про це повідомив речник ДПСУ Олег Слободян на своїй сторінці у Facebook.

“Учора ввечері в аеропорт “Бориспіль” з Мінська прилетіли двоє молодих людей, чоловік і жінка, громадяни РФ. Обоє прибули з особистою метою, мали достатньо коштів для перебування в Україні і зворотні квитки. Але на багажі туристів були прикріплені георгіївські стрічки, які заборонені в Україні”, – написав прес-секретар.

“На прохання прикордонників зняти цю символіку громадяни РФ відреагували негативно. Тому прикордонники відмовили цим особам у перетині кордону, і зворотним рейсом вони повернулися до Мінська”, – додав Олег Слободян.

Нагадаємо, георгіївська стрічка в Україні законодавчо заборонена з червня 2017 року. За її використання передбачено штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У Росії георгіївську стрічку як так званий символ Перемоги почали використовувати з 2005 року. Від початку російської агресії проти України її чіпляли на себе сепаратисти, проросійські бойовики та військовослужбовці ЗС РФ, зокрема у Криму та на Донбасі.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*