Прикордонники борються з протиправною діяльністю неповнолітніх контрабандистів

29.09.2016 / Новини

Серед основних завдань підлітків є ведення прихованого спостереження за діями прикордонних нарядів, інформування організаторів контрабанди та незаконне переправлення тютюнових виробів через державний кордон.

Про це інформує сайт Державної прикордонної служби.

Як відомо,  ділки активно використовують неповнолітніх на Волині, черговий випадок зафіксували декілька днів тому.

Зокрема до переміщення 12 тисяч пачок сигарет, які переправляли через річку Західний Буг, були залучені 8 неповнолітніх громадян. Цю спробу викрили прикордонники Луцького загону у взаємодії з польськими охоронцями кордону.

До слова, що лише цього року відносно 22 правопорушників, 16 та 17-річного віку прикордонниками Луцького загону складені та направлені в суд документи для притягнення їх до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму та незаконне перетинання державного кордону України. Відносно ще 10 дітей, яким не виповнилось 16 років, охоронцями кордону направлено до районних відділів Національної поліції матеріали по притягненню до адмінвідповідальності батьків.

Крім того, про всі зазначені випадки прикордонники інформують представників прокуратури, органи місцевого самоврядування та навчальні заклади для проведення профілактичних заходів з молоддю, оскільки поряд з вчиненням протиправної діяльності є безпосередня загроза їх життю та здоров’ю.

 

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*