Прикордонник, який служить на Волині, порівняв бійців ЗСУ зі свинями

20.09.2020 / Відео, Новини

Прикордонник,який служить на Волині, порівняв на відео в ТікТок воїнів Збройних сил України зі свинями. Ролик набрав більше сотні тисяч переглядів, тисячі лайків, а громадяни РФ активно його репостять.

Про цей кричущий випадок розповів полковник ЗСУ Анатолій (Штірліц) Штефан у Facebook, передає РБК-Україна.

Офіцер назвав ім’я прикордонника. Ним виявився Ігор Шарун з Львівської області. В цей час він є військовослужбовцем ДПС України у Волинській області.

На відео автор порівнює ЗСУ та воїнів зі свиньми і віддає їм команди зі «Статуту» українською мовою. Коли Штефан в коментарі попросив прикордонника видалити відео, був грубо «відправлений у далеке плавання».

Видалив він відео лише після попередження оприлюднити його особисті дані.

«Дане відео не публікую у зв’язку з етичними нормами та придатністю для його поширення російськими пропагандистами», – пише Штірліц.

Офіцер закликав Державну прикордонну службу України розпочати службове розслідування.

«Ігорю Шатуну пропоную записати офіційне відеозвернення з вибаченнями перед воїнами ЗС України за свої дії та свідоме поширення дискредитаціних матеріалів щодо Українського війська та підігрівання російської пропаганди на 7 році війни», – заявляє полковник ЗСУ Анатолій Штефан.

Реакція Держприкордонслужби

У Державній прикордонній службі наголосили, що їхні воїни також входять у склад Операції Об’єднаних сил і разом з іншими військовими захищають Україну на сході. Відтак ДПСУ засуджують будь-які дії проти захисників України.

«Ми негайно здійснили перевірку викладених фактів. Встановлено, що військовослужбовець з таким прізвищем й ім’ям дійсно проходить службу в прикордонному відомстві», – зазначили прикордонники.

Наразі в Державній прикордонній службі призначили службове розслідування, яка має на меті вивчення всіх обставин цього інциденту. Вже за його результатами будуть схвалювати відповідні рішення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*