Прибули рибалити з арсеналом зброї: за що на Житомирщині орендар ставка застрелив нацгвардійців (ФОТО 18+)

22.05.2020 / Новини

Сьогодні стало відомо, що вночі на Житомирщині орендар ставка розстріляв сімох рибалок, шість з яких – уві сні. Причиною масового вбивства могло стати не побутове пияцтво, як стверджує Геращенко, а відповідь господаря ставка на погрози нацгвардійців, які прибули порибалити до нього з цілим арсеналом зброї в авто.

Телеграм-канал Pavlovsky-news поспілкувався з Віктором – братом підозрюваного в масовому вбивстві. За його словами, розстріл був відповіддю на вимагання з боку місцевої поліції.

“Його родич скаржився на вимагання з боку місцевої поліції, яка нібито вимагала гроші і рибу за оренду ставка. За словами чоловіка, вчора місцевого начальника райвідділу затримала за хабар ДБР, а ввечері до брата приїхали знайомі “добровольці”, які запідозрили його в “підставі”.

За інформацією родича, спочатку чоловіки дійсно випивали, однак потім стався “наїзд”, який завершився загибеллю гостей. Віктор уточнює, що його брат отримав кульове поранення руки, а у загиблих пізніше знайшли в авто цілий арсенал зброї – автомат, карабін, пістолет – з яким “можна йти на передову”. Чоловік не вірить, що до його брата йшли з мирними планами”, – стверджує канал.

Журналіст Віталій Губін, який спеціалізується на кримінальній тематиці, так описує версію подій.

“Маємо: орендаря ставка намагався регулярно доїти на бабки місцевий начальник поліції. Вчора перевертня скрутили, в той же день заявник сів випивати зі своїми знайомими вояками з НГУ. Ніби як ті були знайомі між собою.

Випили так, що господареві згадали його російське походження, і за те, що здав скнару-копа, пообіцяли згвалтувати. Господар тоді взяв рушницю, на нього з ножем кинувся один із гостей. Далі місиво, застрелив сімох, восьмого відпустив …

Здався чоловік сам, погрожував, що інакше буде бійня, як у фільмах про Рембо”.

Губін також опублікував фото убитих, в яких була автоматична зброя. Тобто версія Геращенка з “мирними рибалками” вже відпадає.

За словами джерела «Страны» у поліції Житомира, конфлікт стався після того, як один із загиблих звинуватив Анатолія Захаренка в “підставі” і здачі за підозрою у хабарництві місцевого поліцейського. А після цього ще й напав на Захаренка з ножем.

Напередодні конфлікту начальника Попільнянського відділення поліції, підполковника Руслана Мшанецького затримали працівники ДБР і Управління внутрішньої безпеки за підозрою в отриманні хабара. Заявником був сам Анатолій Захаренко – він поскаржився, що місцеві поліцейські намагалися “кришувати” його рибальський бізнес.

“Є вже перші покази підозрюваного. Всі учасники – давно знайомі між собою. За словами Анатолія Захаренка, вночі, після п’янки, він залишився наодинці з двома гостями, інші пішли спати. Один із чоловіків почав пред’являти йому претензії, що він “злив хорошого хлопця”- Руслана Мшанецького, якого вони теж добре знали.

До речі, цей підполковник Мшанецький і сам раніше бував на риболовлі у Захаренка. Слово за слово, і через кілька хвилин двоє чоловіків, що залишилися, заявили Захаренку, що його “ви..буть” за “зраду”.

Захаренко послав їх. Після цього гість схопився за ніж, а Захаренко, своєю чергою, за рушницю. За словами підозрюваного, від пострілів прокинулися інші гості, підскочили і схопилися за зброю, що привезли з собою. Але Захаренко їх випередив, застреливши ще п’ятьох.

Той, який нібито втік – Вадим Федюнін, насправді залишився на місці. Він попросив його відпустити, сказавши, що нічого не бачив і не чув, мовляв, спав під час стрілянини. Захаренко його відпустив і дозволив піти. Після чого сам Захаренко набрав номер поліції і заявив, що застрелив сімох осіб. Також запропонував добровільно здатися, але попросив тільки одне – він хотів здатися не місцевій поліції, а обласній, з Житомира. Одночасно подзвонив в поліцію той, якого він відпустив – Вадим Федюнін”, – розповіло джерело видання в поліції Житомира.

«Страна» також з’ясувала, що дружина підозрюваного у вбивстві Анатолія Захаренка працює в місцевій сільській раді секретарем, а раніше обиралася депутатом місцевої ради.

2 Коментарів Прибули рибалити з арсеналом зброї: за що на Житомирщині орендар ставка застрелив нацгвардійців (ФОТО 18+)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*