Проти підвищень орендної плати за торгові місця виступили підприємці Шацького району

31.01.2017 / Новини

До обранців звернулися 25 підприємців, які здійснюють свою підприємницьку діяльність на території Шацького ринку, із проблемою підвищення орендної плати.

Як інформує “Район.Шацьк”, про це у депутатському зверненні перед селищними обранцями та селищним головою Сергієм Віннічуком на черговій сесії Шацької селищної ради, яка відбулася 26 січня, повідомила депутат Наталія Литвинюк.

Також на сесії були присутні місцеві підприємці, які просили вирішити це питання в рамках закону.

«До мене як до депутата звернулися 25 підприємців, які здійснюють свою підприємницьку діяльність на території Шацького ринку, із проблемою підвищення орендної плати, яка за останній місяць зросла більш ніж на 64%. Проблемним вони вважають те, що договір, згідно з яким визначалася орендна плата, переоформлявся в односторонньому порядку та тричі змінювався протягом місяця,» — зазначила вона.

Як зазначив Сергій Віннічук, аналогічне звернення надійшло і до Шацької селищної ради. Вивченням цього питання вже займається юрист селищної ради. Також буде запрошено керівника ринку та депутатів на засідання виконавчого комітету селищної ради, аби вислухати усі сторони та допомогти знайти компроміс у цьому питанні.

«Але Шацька селищна рада не має права вмішуватися у фінансово-господарську діяльність підприємства,» – наголосив селищний голова.

Від одного з депутатів прозвучала пропозиція відновити роботу ринку на старому місці, зробивши його комунальним та який буде знаходитись на балансі місцевого комунального підприємства. Та Сергій Віннічук порадив все ж таки спочатку організувати зустріч керівника ринку із підприємцями, а потім, зважаючи на її результати, виробляти стратегію подальших дій.

Віта Шепеля

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*