Проти екс-заступника начальника Волинської митниці порушили кримінальну справу за незаконне збагачення

27.07.2017 / Новини

Печерський районний суд міста Києва зобов`язав Генеральну прокуратуру України відкрити кримінальне провадження проти екс-заступника начальника Волинської митниці Юрія Терещука за статтею про незаконне збагачення.

Про це повідомили юристи громадської організації «ТОМ 14», які за результатами журналістського розслідування програми «Слідство.інфо» про статки родини колишнього прокурора Волині Андрія Гіля та його зятя-митника Юрія Терещука звернулися із заявою до Генпрокуратури. Відповідна ухвала розміщена в судовому реєстрі, – пише “Четверта влада”.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року журналісти Рівненського агентства журналістських розслідувань та програми «Слідство.інфо» писали про те, що колишній прокурор Волинської області Андрій Гіль із 30-річним стажем збудував чималий маєток поблизу Луцька. Дорога нерухомість та автомобілі неспіврозмірні з рівнем доходів з`явилися і в його дочки Галини Терещук, яка працює помічником судді, та зятя-митника Юрія Терещука.

Юристи ініціативи ГО «Том 14» «Тисни!» за результатами цього розслідування звернулися до Генпрокуратури з заявою про кримінальне правопорушення. Однак, там відкривати провадження не поспішали, тож юристи звернулися до суду.

20-го червня Печерський районний суд міста Києва ухвалив задовольнити скаргу і зобов`язати Генпрокуратуру внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою ГО «Том 14». Наразі відкрите кримінальне провадження передане до прокуратури Волинської області.

Наразі продовжується розгляд справи колишнього заступника начальника Волинської митниці ДФС Юрія Терещука про поновлення на посаді у Вищому адміністративному суді. Звільнили з посади його після відомого інциденту із пропуском через державний кордон України до Польщі 1444 кілограмів бурштину.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*