Пропозиції щодо будівництва пункту пропуску «Адамчуки-Збереже» представлять польським партнерам

02.02.2018 / Новини

У четвер, 1-го лютого під керівництвом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика відбулася нарада щодо функціонування пункту пропуску «Адамчуки-Збереже».

Зокрема, на 244-х км українсько-польського кордону, що припадають на Волинь, працює лише 2 пункти пропуску – Ягодин та Устилуг. Натомість, у Львівський області їх кількість набагато більша. В основному, пропускні пункти будували до Євро-2012, аби полегшити перетин кордону. Тож, за словами керівник найвищої виконавчої гілки влади в області, будівництво пункту пропуску «Адамчуки-Збереже» дуже важливе для області.

Перш за все, це дозволить збільшити кількість суб’єктів господарювання, які обслуговуватимуть на Волинській митниці ДФС, – інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Окрім того, допоможе залучити іноземні інвестиції. Саме тому ще у 2017-му році розпочали будівництво дороги Старовойтове-Адамчуки-Збережи.

А на прохання польських туристів, які завітали до України в Дні добросусідства, передбачили також велосипедні доріжки. Усе це дасть змогу збільшити кількість іноземних туристів, які приїжджатимуть на Волинь.

Голова облдержадміністрації ініціював проведення циклу відповідних нарад. Наступну ж домовилися провести вже наприкінці лютого – на початку березня цього року. Адже 15-16 лютого в місті Ряшів (Rzeszów) Республіка Польща відбудеться Міжнародна координаційна рада, де перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов представить пропозиції щодо будівництва пункту пропуску «Адамчуки-Збереже», за результатами котрої й проведуть наступну нараду.

Разом із тим, вже у травні 2018 року планують провести великий бізнес форум на Світязь за участі представників Люблінського воєводства.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*