Прокурор Любомльщини прозвітував за півроку роботи відділу

08.11.2016 / Новини

На дванадцятій черговій сесії Любомльської районної ради депутати заслухали інформацію про результати діяльності Ковельської місцевої прокуратури на території Любомльського району впродовж першого півріччя 2016 року.

У пятницю, 4-го листопала, керівник Любомльського відділу Ковельської місцевої прокуратури Олександр Бабенков прозвітував про діяльність прокуратури на території Любомльщини за перше півріччя цього року.

Олександр Бабенков розповів про роботу Любомльського відділу прокуратури, а саме: про організаційні та практичні заходи щодо підвищення ефективності прокурорської діяльності, реальне усунення порушень законів на території Любомльщини, поновлення прав громадян та інтересів держави, притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності, забезпечення відшкодування спричиненої шкоди.

_dsc0085

Зазначимо, що Ковельська місцева прокуратура цьогоріч склала протоколи відносно колишніх депутатів Зачернецької сільської ради Івана Морозюка та Запільської сільської ради В’ячеслава Ющука, які своєчасно не подали декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік. Обох визнали винними у вчиненні адмінправопорушення та наклали штраф 850 гривень на кожного з них.

Опісля звіту депутат Микола Троць звернувся до Олександра Бабенкова з питанням, чи знають працівники прокуратури про хабарі, які беруть прикордонники за чергу на міжнародному пункті пропуску “Ягодин”. За словами Троця, це близько 1000-2000 гривень з однієї машини.

“Як такого нагляду чи контролю за митницею ми не ведемо. Однак у разі реєстрації злочину працівники прокуратури здійснюють перевірку щодо цього. На цей час Любомльським відділом прокуратури направлено до суду три кримінальні провадження про корупцію працівниками прикордонної служби. А про корупцію на нашій митниці я знаю, як і всі інші. Як такого органу інформування про це немає, щоб ми могли цьому запобігти чи уникнути. Варто пам’ятати, що хабарів не буде тоді, коли ж самі громадяни не пропонуватимуть “на лапу””, – відповів Олександр Бабенков.

Окрім того, депутатка Ірина Устимук порушила питання про Зачернецький будинок культури, який через некомпетентність ремонтників, затопило. Вона розповіла про те, що особисто відвідувала будинок культури під час ремонту та бачила, як ведуться роботи, як порушуються елементарні правила безпеки та як продають старий шифер, що зняли з даху приміщення.

Читайте також: Через халатність ремонтників у одному із сіл Любомльщини затопило будинок культури

“Акту передачі майна, тобто шиферу, не було. Ціну продажу мені начальник відділу культури Володимир Дячук говорив одну – 50 гривень, а насправді його продали по 15 гривень за один лист. Наскільки мені відомо, прораба на об’єкті вже немає декілька днів. Яким чином це все відбулось? Чи не краще було б віддати цей цифер погорільцям чи малозабезпеченим сім’ям, яких у Любомльському районі вистачає?”, – зауважила Ірина Устимук.

_dsc0120

Прокурор Олександр Бабенков відповів, що депутатка може написати звернення до Любомльського відділу прокуратури, і тоді за цим зверненням прокуратура буде працювати. Ірина Устимук пообіцяла обов’язково це зробити.

Депутати ж одноголосно підтримали звіт керівника Любомльської прокуратури.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*