Продукти, які врятують вас від головного болю

04.12.2017 / Новини

Часто ні таблетки, ні тривалий відпочинок не допомагають позбутись головного болю. Можливо, вам варто включити в раціон деякі продукти і ви назавжди забудете про мігрень.

Якщо у вас болить голова, обов’язково випийте склянку простої чистої води або води зі скибочкою лимона або лайму. Вода допоможе вгамувати головний біль, оскільки саме зневоднення часто є її причиною. А загалом дотримуйтесь питного режиму – не менше 6-ти склянок чистої води в день.

Якщо ви часто страждаєте від головного болю, включіть правильні продукти в своє меню і заведіть “щоденник мігрені”.

Цільнозернові продукти

На вашому столі обов’язково повинні бути присутніми цільнозернові продукти, тобто багаті на клітковину. Вони також містять магній – мінерал, який допоможе вгамувати головний біль, викликану менструацією. Крім цього ви можете налягати і на інші багатих магнієм продукти – такі як горіхи, насіння, родзинки, авокадо, зелень і морепродукти.

Лосось

Лосось, поряд з тунцем і макреллю, багатий омега-3, здоровими жирами, що володіють протизапальними властивостями, які чудово можуть пригнічувати запалення головного мозку. Сюди також підійдуть лляне насіння таке ж масло.

Імбир

Імбир допомагає впоратися не лише з нудотою та зайвими калоріями. Корінь імбиру корисно споживати як засіб боротьби з мігренню. Він допомогає вгамувати головний біль завдяки своїм протизапальним і антигістамінним властивостям. Якщо ви відчуваєте наближення головного болю, зробіть собі чашечку імбирного чаю.

Оливкова олія

Оливкова олія є не лише відмінним джерелом вітаміну Е, а й допомагає поліпшити кровообіг, зменшити запалення і збалансувати рівень гормонів. Серед інших джерел вітаміну Е рослинні масла (наприклад, масло зародків пшениці і рапсове масло), горіхи і горіхове масло, насіння.

Джерело: Ivona

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*