Проблему збереження станції переливання крові у Володимирі треба “рухати” на всіх рівнях, – Ігор Гузь (ФОТО)

26.04.2018 / Новини

Зменшення виробничої потужності та скорочення у рази штату Володимир-Волинської станції переливання крові – реалії, які не просто не влаштовують волинських медиків, але й створюють шкідливу монополію на ринку препарату альбуміну.

Про це йшлося під час робочої поїздки народного депутата Ігоря Гузя в округ. Він разом зі своїми помічниками та депутатом обласної ради Валентином Кошельником зустрілися із трудовим колективом закладу 25 квітня.

“Проблему станції переливання крові потрібно «рухати» на всіх рівнях. Не можна допустити, щоб був монополіст, який у тричі дорожче збуває продукцію, яку також виготовляють у Володимирі. Це підтримка винятково чиїхось бізнес-інтересів. Якщо штат медзакладу вирішать все ж оптимізувати, то скорочення колективу не може бути таким масовим, максимум 10% віз загальної кількості працюючих. Але не так, як пропонується – замість 96 чоловік, щоб лишилося лише 36. Сьогодні станція працює ефективно і ми будемо відстоювати, щоб її зберегти”, – сказав парламентар, після чого він оглянув виробничі відділи закладу.

Нагадаємо, 20 квітня медики спільно з обранцем виступили у стінах парламенту. Вони заявили, що вирішення ситуації ігнорує головний медик Волині Ігор Ващенюк, а реорганізація станції може призвести до того, що вона не зможе виробляти вкрай важливий препарат, який потрібен для невідкладної терапії.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*