Презентували книгу авторів Вишнівської ОТГ (ФОТО)

08.11.2019 / Новини

У переддень української писемності та мови, 7 листопада, в будинку культури села Вишнів відбулась презентація книги «Слова, слова…багато вас чи мало…», яка об’єднала усіх поціновувачів літературного слова в одну велику мистецьку родину.

“Кожна поетична зустріч – це теплота спілкування, радість від занурення у цілющі джерела поетичного слова, яке єднає всіх спраглих, що прагнуть до творчих пошуків. З-правіку джерелом духовного багатства була книга”, – йдеться на сайті Вишнівської ОТГ.

Збірка вмістила в собі найкращі поетичні, прозові та драматичні твори різних поколінь жителів Вишнівської громади. Автори дивують розмаїттям тем, тому будь хто, відкривши книгу, знайде в ній  щось своє.

“Кожний твір – це можливість доторкнутись до культурних скарбів, зібраних з різних куточків громади. Крім того, до частини творів збірки створено оригінальні авторські ілюстрації. Ця книга – це результат довготривалої, плідної роботи”, – йдеться в повідомленні.

З вітальним словом звернувся до всіх присутніх сільський голова Віктор Сущик, допомога та підтримка якого посприяли у виході збірки в світ. Очільник Вишнівської громади подякував усім, хто приєднався та доклав чималих зусиль до створення книги.

До вітального слова долучилася й перша заступниця сільського голови Галина Федончук, яка побажала митцям невичерпного натхнення, сил, енергії та нових творчих здобутків на шляху творення нової української літератури.

Серед майстрів, які трудилися над створенням видання й, зокрема, твори якого вміщені в збірці, був Василь Стрільчук – заступник сільського голови-начальник гуманітарного відділу Вишнівської сільської ради. Василь Іванович цікавиться творчістю та є великим активістом громади.

Розділити радість свята прибули почесні гості: голова Любомльської районної державної адміністрації Олександр Устименко, директор комунального підприємства “Любомльська районна друкарня” Володимир Соломянюк, представниця любомльської районної газети «Наше життя» Валентина Хвас, авторка збірки віршів “Квітка серця” Любов Голядинець та інші.

Ініціатором створення збірки виступив комунальний заклад «Центр культури, мистецтва, естетичного виховання та спорту» Вишнівської сільської ради в особі директора Ірини Васютич та методиста Катерини Богомаз.

Над остаточним варіантом рукопису та його вичитуванні трудилися Лідія Скрипицька та Тетяна Міщук. Щиро вдячні Антону Марцинішину та Василю Стрільчуку за допомогу у створенні обкладинки та передмови книги.

“Висловлюємо подяку авторам збірки: Наталії Марчук, Володимиру Клейзуну, Тетяні Булавчук, Любові Сидорук, Василю Стрільчуку, Богдані Скрипальській, Анастасії Ужвій, Анатолію Марчуку, Валентині Федончук, Івану Якимлюку, Дарині Клюці, Богдані Романюк, Ларисі Носко, Павлу Сиротюку, Михайлу Сиротюку, Вікторії Міщук, Давиду Гнатюку, Любові Гаврилюк. 

Авторські ілюстрації представили книжці: Оксана Богута, Володимир Клейзун, Анна Бурець, Ірина Савич, Оксана Богута, Валентина Медвідь, Анна Климюк, Марта Муравець, Руслан Гарват.

 Ми знаємо, що ви вклали душу і серце в ті твори, якими поділилися з нами і що, найважливіше, з усіма жителями громади. Безперечно, ваша праця заслуговує найщиріших слів подяки і шани.

З упевненістю можна сказати, що нічого вищого за щастя творення  для справжнього поета чи прозаїка немає, як і для митця в будь якій іншій творчій царині. А слова, які вони пишуть, є настановою та порадою для наступних поколінь”, – додають на останок в дописі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*