Презентували фільм про волинську бригаду

21.02.2020 / Новини

Фільм, підготовлений пресслужбою бригади, має назву «14 окрема механізована бригада – князівський щит на захисті країни».

14 окрема механізована бригада – ще зовсім молода, їй всього 5 років, і торік, на День захисника Вітчизни, Президент Володимир Зеленський присвоїв їй ім’я князя Романа Великого. Князь Роман був батьком короля Данила Галицького, за своє життя він не програв жодної битви, приєднав Галицьке князівство до Волинського, об’єднавши землі у єдину Волинсько-Галицьку державу з центром у Володимирі.

Володимир-Волинський є місцем дислокації окремої механізованої бригади. Вже 5 років вона носить номер – 14. А до того багато десятиліть найменувалася 51-ю ОМБр, – пише День.

Фільм презентували у Волинському краєзнавчому музеї у рамках проєкту «Наші захисники». Цей проєкт заснував і веде Богдан Зек, завідувач науково-експозиційного відділу новітньої історії Волині музею. Свого часу перша зустріч у рамках проєкту була присвячена саме 51/14 бригаді.

“Наші захисники” – це не тільки зустрічі, а й збір екпонатів, свідчень, матеріалів про АТО, які стануть у майбутньому джерелом дослідження істориків і водночас свідками нашої історії», – каже Богдан.

Одним із таких свідчень війни, до якої, на жаль, почали звикати, стала і презентація фільму. У ньому нема сцен боїв, але є багато коментарів рядових бійців, які і сьогодні перебувають там, на межі розділення. Фільм суто про будні 14 бригади, про те, яким був для неї минулий, 2019 рік, як загалом прожила вона 5 років від часу свого утворення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*