Представники духовенства із Володимира та Нововолинська зустрілися у Стамбулі із Вселенським Патріархом

11.11.2020 / Новини

Ієрархи та священники Православної Церкви України навідалися до Стамбула, де перебували у складі офіційної делегації ПЦУ. Серед священиків – Матфей Шевчук (єпископ Володимир-Волинський і Турійський), священник Віктор Мартиненко з Нововолинська, а також митрополит Переяславський і Вишневський Олександр Драбинко. А 10-го листопада святі отці зустрілися з Предстоятелем Православної Церкви України Митрополитом Епіфанієм.

Про це повідомили на офіційному сайті Володимир-Волинської єпархії ПЦУ, – передає БУГ.

Священники побували у багатьох місцях, відслужили богослужіння у храмах, брали участь у хіротонії єпископа Команського Михаїла, а також зустрілися із Вселенським Патріархом.

Як розповів у себе на фейсбук-сторінці Віктор Мартиненко:

“Владика Матфей подарував Вселенському Патріарху вишиванку. Його Всесвятість відразу почав примірювати її до себе – казав, що бачив такі сорочки у Консула України і вони завжди йому подобалися”.

10-го листопада ієрархи та священники зустрілися з предстоятелем Православної Церкви України митрополитом Епіфанієм. Як повідомляють, Олександр Драбинко, передав предстоятелю пам’ятні подарунки від Патріарха Варфоломея.

У свою чергу, Епіфаній обдарував гостей своїми дарунками – вручив ієрархам іменні Чиновники, а священику Віктору Мартиненку – іменний Предстоятельський хрест.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*