Представникам громадських формувань на території Шацького району необхідно переглянути статут

16.11.2016 / Новини

До 1 січня 2017 року представникам громадських формувань необхідно переглянути свої установчі документи (установчим документом є статут) внести і зареєструвати зміни до них у відповідності до Податкового кодексу України.

Про це йдеться у повідомлення безплатного центру правової допомоги на сайті Шацької райдержадміністрації.

13 липня 2016 року Кабінетом Міністрів України було затверджено постанову № 440 «Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру».

Що стосується першої вимоги Податкового кодексу, то всі організації реєструються відповідно до Закону України «Про громадські об’єднання» (відповідно до ч.1 ст.11 ЗУ «Про громадські об’єднання» також є перелік, що повинно бути вказано у статуті). Щодо наступної вимоги про заборону розподілу прибутків, то в Статуті, у контексті заборони слід перерахувати всіх суб’єктів — засновників, учасників, членів організації, її працівників, членів органів управління та пов’язаних осіб.

Відповідно до пункту 133.4.2. статті 133 Податкового кодексу доходи (прибутки) неприбуткової організації використовуються виключно для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами. Тому потрібно звернути увагу на пункти статутів, де прописана мета діяльності, її ціль, завдання, напрямки діяльності, і переглянути наскільки вона відповідає джерелам фінансування організації. Доходи повинні витрачатися на статутні напрямки діяльності.

Документи на реєстрацію можна подати до:

Головного територіального управління юстиції у Волинській області (вул. Володимирська, 1, м. Луцьк);

Центру надання адміністративних послуг (смт Шацьк, вул. Шковороди, 34);

Місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (Володимир-Волинський МЦ з надання БВПД – м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19 тел. (03342) 3-80-11, 3-80-16).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*