Працевлаштування в Польщі стане складнішим

25.03.2016 / Новини

Суворіші правила працевлаштування закордонних сезонних працівників, на яких наполіг ЄС, набудуть чинності вже за півроку.

Ці правила суттєво обмежать можливість тимчасово працювати іноземцям, здебільшого з України, – повідомляє УНН із посиланням на “Gazeta Polska Codziennie”.

Зараз спрощена процедура офіційного працевлаштування дозволяє громадянинові однієї із шести держав: Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови, Росії та України, працювати у Польщі без дозволу на працю в строк, що не перевищує шість місяців упродовж наступних 12 місяців, без необхідності одержання дозволу на працевлаштування.

Головна умова – це одержання безкоштовно зареєстрованої працедавцем у повітовому управлінні праці заяви про намір доручення роботи іноземцеві. Таку форму тимчасового працевлаштування іноземців масово використовують польські рільники, котрі займаються трудомістким вирощуванням полуниці, чорниці, яблук та інших фруктів.

Після 30 вересня 2016 року, згідно із євросоюзним розпорядженням від лютого 2014 року, замість системи видачі заяв про намір доручити роботу іноземцеві, будуть введені нові адміністративні процедури, що на практиці означає необхідність одержання дозволу на працю. Таких дозволів упродовж усього 2015 року було видано 69 тис., що становить 9% від усіх зареєстрованих заяв.

Згідно з даними Міністерства родини, праці та соціальної політики Польщі, в 2015 році відбулося стрімке зростання кількості зареєстрованих заяв про намір доручення виконання праці іноземцеві. Таких документів було аж 782 тисячі, або у понад двічі більше, ніж у 2014 році. З них 97,5 % становили ті, що були видані українцям.

Можливі перешкоди можуть з’явитися вже в 2017 році, адже саме тоді у силу увійдуть зміни до процедур. Однак нові адміністративні процедури можна буде організувати так, аби вони не ускладнювали підприємцям процес працевлаштування іноземців. Наприклад вони можуть заздалегідь подавати дані про необхідну їм кількість сезонних працівників.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*