Повідомили, за яких умов відкриють пункту пропуску “Адамчуки-Збереже”

03.01.2019 / Новини

Аби польська сторона погодилася на будівництво пункту пропуску в Адамчуках, українська сторона мусить реалізувати декілька попередніх завдань, які стосуються як розробки певної документації, так і реалізації багатьох проектів.

Про це заявив голова Шацької РДА Василь Голядинець, – повідомляє “Район.Бізнес”.

Зі слів посадовця, у 2008 році розробили проектно-кошторисну документацію по території автомобільного пункту пропуску “Адамчуки-Збереже” та прилеглої території села Адамчуки, у 2015 році розробили зміни до генерального плану із запланованим пунктом пропуску.

14 вересня 2017 року представники Шацького району здійснили робочий візит до міста Влодава, де спільно з представниками Республіки Польща задекларували намір співпраці, беручи на себе відповідальність вживати усіх необхідних заходів в межах своїх компетенцій щодо відкриття міжнародного пункту пропуску “Адамчуки-Збереже”.

Уже провели інженерно-геодезичні вишукування та розробили генеральний план забудови с.Адамчуки, яким визначили земельну ділянку для розташування згаданого пункту пропуску, його сервісної зони та необхідної інженерної інфраструктури.

У 2017 році ДНДІ «Діпромісто» розробило техніко-економічне обґрунтування будівництва міжнародного автомобільного пункту пропуску “Адамчуки”.

Саме будівництво пункту пропуску включає будівництво мосту через річку Західний Буг, основних і допоміжних об’єктів сервісної зони кордонного переходу, підведення інженерних мереж (електро-, тепло- і водопостачання, систем каналізування та водовідведення, зв’язку тощо), визначення основних напрямів руху транспортних засобів від міжнародного автомобільного пункту пропуску “Адамчуки” на українській стороні, реконструкція/ будівництво автомобільних доріг та під’їзних шляхів, над чим зараз і працюють в районній адміністрації.

“Якщо в Адамчуках збудується перехід, це дасть зовсім інший рівень розвитку Шацькому району, і в першу чергу, туризму. Поляки дуже люблять відпочивати на Шацьких озерах, це бачимо в період Європейських днів добросусідства. Ми повинні усе зробити для того, аби привабити сюди польського туриста”, – відзначив Василь Голядинець.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*