Повідомили ймовірну дату інавгурації Зеленського

22.04.2019 / Новини

Можливою датою інавгурації Володимира Зеленського після перемоги на президентських виборах 2019 є 28 травня.

Про це пише РБК-Україна.

Як розповів один з представників команди Зеленського, робочою датою інавгурації є 28 травня – з тим, щоб новий президент вже не мав права розпустити Верховну Раду, коли до парламентських виборів залишиться менше півроку. Втім, за інформацією РБК-Україна, є й інше трактування законодавства, за яким повноваження чинного парламенту закінчаться 16 грудня – відповідно, розпустити його можна буде до 16 червня.

Зазначимо, проти дострокових виборів виступає голова Верховної Ради Андрій Парубій, а його роль в цьому питанні є вирішальною, оскільки дату інавгурації нового Глави держави визначає парламент, а якщо голосів за це не набирається – тоді особисто спікер своїм рішенням.

Нагадаємо, раніше у Зеленського назвали перші ініціативи після вступу на посаду. У його штабі наголосили, що відразу після інавгурації він подасть до парламенту пакет наступних законопроектів: про зняття депутатської недоторканності, про імпічмент президента і, можливо, про парламентську опозицію. Крім того, у Зеленського стверджують, що відповідні проекти майже готові.

У той же час джерела РБК-Україна підтверджують, що в найближчий тиждень-два будуть названі хоча б якісь прізвища майбутніх топ-чиновників. Цих призначень дуже чекають, зокрема, в посольствах західних країн.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*