Посадовцям Шацької ОТГ розповіли, як сприяти самоорганізації населення

05.07.2017 / Новини

29-го червня на базі Шацької селищної ради відбувся навчальний семінар “Органи самоорганізації населення”.

Чому без них не обійтись в об’єднаних громадах?», організований Володимир-Волинським місцевим центром з надання БВПД та Шацьким бюро правової допомоги спільно з громадською організацією «Волинський ресурсний центр розвитку місцевої демократії» за участі посадових осіб органів місцевого самоврядування, представників активної громадськості.

Про це інформує сайт Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області.

Основною метою заходу було надати практичні поради та приклади, яким чином ОМС можуть сприяти самоорганізації населення, які переваги та додаткові можливості територіальна громада отримає від створення та розвитку органів самоорганізації населення.

Процеси реформування, котрі нині відбуваються в громадах Волині, виводять поняття «самоорганізація» на новий рівень. Місцева влада повинна не лише створити ОТГ, а й забезпечити послідовний розвиток громади, що зумовить поступове наповнення бюджету, розвиток малого та середнього бізнесу, створення додаткових робочих місць та ін. Втілити усі ці завдання в життя неможливо без підвищення громадської активності, правової освіти, відповідальності населення та залучення їх до участі в основних процесах, котрі відбуваються у громаді.

Про етапи створення та легалізацію органів самоорганізації населення розповіли присутнім голова Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії Ірина Гайдучик та експерт World Bank Group у Волинській області Петро Лавринюк.

Щодо нормативно-правового регулювання діяльності органів самоорганізації населення, надання органами місцевого самоврядування безоплатної первинної правової допомоги та створення спеціалізованих установ з надання безоплатної правової допомоги, прийняття відповідних місцевих програм розвитку БПД ознайомив учасників семінару начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Володимир-Волинського місцевого центру Степан Слащук.

Учасники семінару також обговорили додаткові можливості залучення міжнародної технічної допомоги або міжнародних грантів з метою отримання фінансової підтримки як органів самоорганізації населення, так і громадських організацій, надавачів БПД.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*