Порошенко підписав законопроект про посилки з-за кордону і підвищення акцизів

10.12.2018 / Новини

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу та інших законодавчих актів щодо оподаткування міжнародних посилок і підвищення ставок акцизного податку на тютюнові вироби.

Про це йдеться на сторінці закону № 9260 на сайті Верховної Ради, – інформує Новое время.

Закон передбачає, що ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент €100, для одного одержувача-фізичної особи, в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або у одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес -відправленнях, буде обкладатися податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом України.

Для застосування зазначеної норми пропонується встановити перехідний період з 1 січня 2019 року по 30 червня 2019 року, протягом якого в першому півріччі 2019 року податком на додану вартість будуть обкладатися товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент € 150.

Також законопроектом пропонується збільшити з 1 липня 2019 року ставки акцизного податку на тютюнові вироби на 9%, підвищити з 1 січня 2019 року ставку екологічного податку за викиди двоокису вуглецю (СО2) стаціонарними джерелами по 0,41 грн за тонну до 10 грн за тонну.

Також пропонується збільшити ставку рентної плати за користування надрами для видобутку нафти і конденсату на 2% і залізної руди – на 0,8%, і збільшити ставку рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів на 50%.

Нагадаємо, що в ніч з 22 на 23 листопада 2018 року народні депутати прийняли документ у другому читанні. Після цього глава профільного комітету Ніна Южаніна заявила про необхідність внести в уже проголосований закон уточнення, які Верховна Рада підтримала 6 грудня.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*